Як вибрати свіжі шампіньйони і в яких умовах їх слід зберігати. Про це експерти розповіли в останньому випуску програми "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна".
Раніше печериці вважалися делікатесом, який могли собі дозволити тільки дуже заможні люди. Сьогодні ж ці гриби можна купити в будь-якому супермаркеті або на ринку, причому вони доступні круглий рік.
Печериці майже на 90 відсотків складаються з води, решта – це мінеральні речовини і органічні кислоти. При низькій калорійності це ще й дуже поживний продукт, багатий білком і вітамінами. З них готують перші і другі страви, салати і пироги, різноманітні закуски і начинки.

При виборі печериць необхідно звертати увагу на їх колір. Свіжі гриби мають білий або злегка коричневий відтінок. Чим вони світліші, тим довше будуть зберігатися і зберігати поживні речовини. Перевагу варто віддавати "запечатаним" грибам з неушкодженою плівкою, яка з'єднує капелюшок і ніжку – це вірна ознака свіжої печериці.
Також слід пам'ятати, що ці гриби зберігаються в холодильнику до 5 днів. При цьому вкрай важливо перевіряти, чи не став гриб вологим і слизьким. Якщо печериця вже розкрилася і придбала темнуватого відтінку всередині – її потрібно відразу використовувати.
Щосуботи в програмі "Кулінарна академія Олексія Суханова" діляться рецептами вишуканих страв з доступних інгредієнтів, а також вчать вибирати свіжі та корисні продукти.
Дивіться програму "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна" по суботах о 9:00.
Читайте також: