Поки в Україні лютує грип, а в аптеках розбирають ліки, не піддавайтеся загальній паніці і уникніть захворювання, зміцнивши свій імунітет простими продуктами.
Правильне харчування допоможе зміцнити організм і надати йому сили боротися з хворобами, пише Домашний очаг.
Йогурт. Продукти з високим вмістом пробіотиків дозволяють нормалізувати флору кишечника і за рахунок цього зміцнити імунітет. У випадку, якщо хвороба все-таки вас здолає, вживання йогурту або кефіру скоротить час хвороби на 2-3 дня. Їжте "живі" йогурти або подумайте про те, щоб приймати добавки з лакто- і біфідобактеріями – особливо під час сезонних епідемій грипу і ГРВІ.

Фото: instagram/chloejaneschofield
Часник. Багатий алліцином, який має сильну антимікробну дію. Але пам'ятайте, що алліцин утворюється при подрібненні часнику і швидко гине при нагріванні. Щоб витягти максимум користі для імунітету, потрібно додавати свіжий подрібнений часник в уже приготовану страву.
Імбир. Він містить вітаміни A, C, B, магній, цинк, фосфор, залізо, калій. Корінь імбиру стимулює імунну систему і до того ж активізує метаболізм. Ще один корисний бонус від імбиру – зігріваючий ефект.
Брокколі. Містить велику кількість сульфорафона, який має потужний антибактеріальний ефект. Крім того, на думку медиків, брокколі здатна навіть запобігати розвитку злоякісних пухлин.
Фото: instagram/misssunshine113
Ожина. Ягода містить найбільшу кількість антоциана і завдяки цьому відмінно зміцнює організм.
Яблука. Найкорисніша властивість яблук – високий вміст розчиненої клітковини, яка є найкращою їжею для корисних бактерій, що населяють кишечник.
Мед. Крім властивостей меду зі зміцнення імунітету, він також допомагає заспокоїтися і впоратися зі стресами. А, як відомо, що менше переживань, то вищий імунітет. У холодну пору року рекомендується їсти по столовій ложці в день, а для більшого ефекту змішайте мед з горіхами.
- Читайте також Грип-2016: штами, групи ризику, лікування, профілактика
Шипшина. У його плодах стільки вітаміну С, що його відвар може стати відмінною підмогою і для тих, хто хоче захистити себе від вірусів, і для тих, хто вже захворів.
Фундук. Рослинні речовини проантоціанідіни, які містяться в горіхах, – найсильніші антиоксиданти, які за силою впливу майже в 20 разів випереджають вітамін С. А ще проантоціанідіни зміцнюють стінки судин, знижують тиск і служать ефективним засобом профілактики серцево-судинних захворювань.
Фото: instagram/vikaermolaeva
Морська риба. Вона багата цінними жирними кислотами омега-3, білком, амінокислотами, а найголовніше – цинком, який бере активну участь в роботі імунних клітин. Найкорисніше жирні сорти – сардини, форель, лосось, тунець.