Зловживання солодким провокує хворобу Альцгеймера

Автори роботи відзначають, що значний вміст глюкози в крові веде до пошкодження ферментів, що грають важливу роль

Надмірне споживання солодкого здатне спровокувати розвиток у людини хвороби Альцгеймера. Відповідні висновки за підсумками дослідження були зроблені британськими вченими з Університету Бата і Центру вікових хвороб, інформує Planet Today, пише "Ортодокс".

Дослідження вчених довели, що цукор має ефекти, здатні провокувати нейродегенеративні захворювання, серед яких і хвороба Альцгеймера, на молекулярному рівні. Автори роботи відзначають, що значний вміст глюкози в крові веде до пошкодження ферментів, що грають важливу роль, що пригнічують запалення всередині мозку на початкових стадіях їх розвитку. Вчені рекомендують літнім людям, що знаходяться в групі ризику, відмовитися від споживання солодкого, щоб уникнути хвороби Альцгеймера. Порада актуальна і для більш молодих громадян, що зловживають цукром і таким чином піддають мозок небезпеці.

Висновки фахівців робилися на основі тривалого дослідження за участю безлічі добровольців.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти