Пропонуємо вам рецепт ароматного гарячого шоколаду з цитрусовою цедрою і лікером. Це відмінний напій для зими. Для його приготування краще всього підійде гіркий чорний шоколад.
Гарячий шоколад з апельсинами
Інгредієнти:
- молоко 3.2 % – 200 мл
- цедра половини апельсина
- нарізаний чорний шоколад – 50 г
- апельсиновий лікер – 25 мл
Рецепт приготування:
1. Змішайте в сотейнику молоко і терту цедру апельсина. Нагрійте на середньому вогні. Коли суміш закипить, зніміть її з вогню і процідіть через сито, щоб позбутися від цедри.
2. Поверніть суміш назад в каструльку і додайте маленькі шматочки шоколаду. Розмішайте, щоб шоколад розтанув.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Поставте сотейник назад на вогонь і прогрійте до потрібної температури. Потім додайте апельсиновий лікер і перемішайте.
4. Перелийте гарячий шоколад в кухоль і відразу ж подавайте.
Нагадаємо, раніше дієтологи назвали сім корисних властивостей гарячого шоколаду. Експерти також розповіли про напої , що бадьорять, які здатні замінити ранкову каву.
Дивіться відео, як приготувати шоколадний лікер: