Вагітніжінки ,враціоніякихбагатоовочів ,фруктівіцільнихзерен ,маютьбільшешансівнародитивстрок ,ніжті, хто харчуютьсякалорійноюпереробленою їжею ,виявилимедикизНорвегії .
Їхдослідженнябулозаснованенаданихнорвезькогодослідження ,якеохоплювало66000жінок ,які народиливперіодміж2002 і 2008роками .Жінкизаповнювалианкетипро своїхарчові звичкивперіодвагітності ,пише medmoon.ru.
Дослідники класифікували раціони харчування жінок як "розумний", "традиційний" або "західний". "Розсудливий" раціон складався з сирих і варених овочів, салатів, фруктів і ягід, горіхів, рослинних масел, продуктів з цільного зерна злаків, птиці і досить кількості води. "Традиційний" складався з вареної картоплі, риби, соусів, маргарину, нежирного молока і приготованих овочів. І, нарешті, "західний" раціон складався з солоних закусок, шоколаду, цукерок, тістечок, картоплі фрі, білого хліба, кетчупу, цукру і солодких напоїв, оброблених м'ясних продуктів і макаронів.
Передчасніпологивідбулисяу3505жінок ,або5,3відсоткаучасниць .Аналізпоказав ,щонайрідшецетраплялосязприхильницями" розумного "раціону ,трохивищебувризикуприхильниць" традиційного " ,аось ті, хто харчуютьсяв" західному "стилінайчастішенароджувалипередчасно-з22по37тижденьвагітності .