Головна Сьогодні

Шинка і хот-доги підвищують ризик інфаркту – вчені

Необроблене м'ясо вільне від канцерогенів та інших токсичних продуктів

Чоловіки, які регулярно їдять оброблене червоне м'ясо, ризикують дістати серцеву недостатність і в підсумку померти.

Шведські дослідники говорять, що чоловіки, які з'їдали по 2-3 скибочки шинки або салямі, або хот-дог щодня, тим самим підвищували на 28 відсотків ризик серцевої недостатності, і більш ніж в два рази – ризик смерті внаслідок захворювань серця, в порівнянні з чоловіками, які їли менше обробленого м'яса, пише zdravoe.com.

"Необроблене м'ясо вільне від канцерогенів та інших токсичних продуктів, а також зазвичай містить меншу кількість солі. Копчені продукти і м'ясо, приготоване на грилі, містять поліциклічні ароматичні вуглеводні, накопичення яких може привести до відповідного підвищення ризику хвороб серця", – пояснила співавтор дослідження Алісія Вольф, яке проводилося вченими з Каролінського інституту в Стокгольмі.

Проте, дослідження не доводить, що раціон, багатий беконом або шинкою, може привести до серцевої недостатності, він тільки виявив зв'язок між характером харчування та серцево-судинною смертністю. Тим не менше, подібний зв'язок не спостерігалася між споживанням необробленого червоного м'яса, такого як яловичина або свинина і серцевою недостатністю. Дослідники рекомендують зробити висновки і не зловживати фастфудом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти