Влаштовуємо англійське чаювання за всіма правилами

Нарізаємо сендвічі, робимо англійські булочки і печемо пиріг на честь королеви Вікторії

1/3

Дивлячисьу вікнонащо кутаютьсявтеплий одягперехожих ,мимоволітягнешсядо гарячогочайнику .Золотаосінь-початок часу ,колиправлятьбалзігріваючінапої.Іголовний зних ,безумовно ,чай .Справедливостізарадивідзначимо ,що його можнапитивбудь-який часроку.Алесамевхолодувін найбільшерадуєі тіло ,ідушу.Аякщовамосіннім вечоромзахочетьсязібратидрузівначаювання ,не полінуйтесяіорганізуйтейогованглійському стилі.

5-ГОДИННІ tea-ГОЛІКИ

" Tea- aholic" (" чаєголіки " ) – такназивають у Великобританіїтих ,хто дужелюбитьчай .Тобто ,посуті ,цесамоназва : самеанглійці ,за данимистатистики ,випиваютьщоднянайбільшечаюу світі -120 млнчашок ,по2чашкинакожногожителякраїни.

Почаласяця " залежність "вдалекому1664 році .Тоді представникиторговоїОст- ІндськоїкомпаніїдоставилидлябританськогокороляКарлаДругогоекзотичнийподарунок -упаковку" китайськогоаркуша ".Завдяки йогодружині КатериніБрагансскойнапійстав офіційнимпридворі.Популярностічаюдодавало й те ,щоспочатку вінбув доступнийлишебагатим ,оскількикоштувавчималихгрошей .Потімчайставпроникати інакухні іншихжителів Британії .Більштого-уряд ,стурбований надмірниммалкогольнимипиятикаминаселення ,видаву 1851 роціпостанову :згідно з ним,о5:00вечораробочийденьповиненбувперериватисяначаювання ,аботакзваний5o'clock .Хоча є більш красива історія .Відповідно до неї,герцогиняАннаБедфордська ,фрейлінакоролеви ,зголоднілаінаказалаподатичайззакускамиїй незавечерею ,араніше,близько 5години вечора.Цейваріантприпав до смакурештізнаті ,ну, аінші верствисуспільствапідхопилитрадицію.

Реклама

regencyfamily_1__

ЗАРОЗКЛАДОМ

Сучаснийанглієцьп'єчай6разів надень.

1.Ранковийчай- близько6:00 ,одразупіслясну .

2.Чайпід часпершогосніданку-в8:00 .Традиційновінбільшміцний ,ніж перший ,іпосутізамінюєкаву .

3.Чайдляланчу ,якийп'ютьнароботі між11:00і12:00 .

4.Всередині робочогоднятакожробиться перерваначай-tea break .

5.5o'clock-5 -годиннийчайз великою кількістюмолокаабовершків .

6." Високийчай "( high tea )- густий ,міцнийіароматний ,п'єтьсявдома ввечері .

ВИДИНАПОЮ

Традиційнопід час чаюваннянастолі убританцівповинностоятикількавидівчаю :

- МіцнийтемнийAssam ,привезенийз однойменногоштатуІндії ;

-АроматнийCeylonз островаШрі- Ланка( стара назва -Цейлон) ;

- ЧервонийчайLapsang ,який щеназиваютькопченим ,бонабатьківщині ,вКитаї ,йогосушатьнадтліючим вугіллям ;

- ЧорнийчайDarjeeling ,прозваний" шампанськимсередчаїв ", зростаєбіля підніжжяГімалаїв ;

- ЛегкийслабоферментованийOolongз Китаюіострова Тайвань ;

- ЧорнийEarl Greyзмасломбергамота.

Допускаєтьсярядіншихваріантів ,включаючитрав'янізбори.

ПРАВИЛАЦЕРЕМОНІЇ

1.До приходугостейсервіруємостіл :накриваємоскатертиною ,ставимочашкизблюдцями ,чайникдлячаюзчехольчиком ,молочник ,тарілочкидлядесерту ,ножі ,виделкитачайніложечки ,ситечко ,цукорницющипцямиаболожкою ) .

2.Заварювальнийчайникобдати окропом ,кладемопочайнійложцізаварки(абопакетику )накожного учасниказастілля .Наполягаємо3-5хвилин.

3.Чашкукоженгістьповертаєтак ,щобручказнаходиласяз лівого боку.Розливаємочайпо чашках .Окріпдоливаємоодинраз ,потімзаварюємопо -новій.Спершувчашкуналиваємомолоко ,апотімчай(колисьчашкиробилиз крихкогопорцеляни ,який мігтріснутивід гарячогонапою) .

5.Після цьоговчайкладемолимон ,вичавлюємоз ньогосік ,притиснувшиложкоюдо стінки ,дістаємоікладемонаблюдце .

6.Наступнимдодаємоцукор.Розмішавшийого ,розгортаємочашкутак ,щобручкавиявиласясправа.

7.Правильнотриматичашкузаручкуподушечкамивеликого івказівногопальців .Середнійпалецьзігнутийі знаходитьсяпідручкою ,мізинецьібезіменнийпритиснутідо серединидолоні.

8.Якщовинакрилинаобідньомустолі ,топід часпиттяблюдцезалишаєтьсянастолі ,якщозанизькимстоликом ,тойогопіднімаютьразом зчашкою .

lacomstva

Реклама

Англійськідомогосподаркиподаютьнаступнічастування: лимоннаокремійтарілочці, вершкиабомолоковтепломуглечику, сендвічі-трикутніабопрямокутні, безшкоринки, з білогоабоцільнозерновогохліба, з різниминачинкамиміждвохшматочків. Такиминачинкамиможутьбутисвіжийогірокз вершковиммаслом, масаз відварнихяєцьі крес-салату, червонарибазмасломабовершковимсироміт. д. Слідомзасендвічамиподаютьтрадиційніанглійськібулочкискони. До них-вершки, варення, джем, вершковийсирівершковемасло.Такожгостейпригощаютьгарячимивисокиминевеликимиоладками, різноманітнимикексами, пісочнимпечивом, кошикамизфруктами, домашніми вафлямиз різниминачинками, пирогами.

Рецептидивітьсяв галереї .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти