У 2015 році українці їстимуть менше третини норми споживання яловичини і телятини. Такий прогноз повідомляє прес-служба Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки".
"Споживання яловичини і телятини в розрахунку на одну людину в 2015 році зменшиться на 6,6% проти торішнього рівня і складе 8,5 кг. А це означає, що середньостатистичний українець з'їсть менше третини від раціональної норми споживання цього виду м'яса", – йдеться в повідомленні.
Скорочення кількості відбувається через дорожнечу цих видів м'яса і хронічної збитковості вирощування великої рогатої худоби в Україні.

Експерти відзначають, що порівняно зі свининою і м'ясом птиці яловичина і телятина є найдорожчими видами м'яса. А висока ціна в умовах низької купівельної спроможності населення негативно впливає на обсяг внутрішнього попиту на цей вид м'яса.