У літньому віцілюдям кращене збільшуватизвичнудозу кави ,що випиваєтьсяза день.Інакше цеможе негативно вплинути нарозумові здібності.
До такого висновкудослідникиз Італіїприйшли,вивчивши даніблизько півтори тисячі осібу віці65-84років,спостереження заякимивелися протягом3,5лет.
Відповідно до їхніх висновків , у людей,які дотримувалисязвичкипомірного споживаннякави ( 1-2 чашкивдень),ймовірність розвиткуневеликихкогнітивнихвідхиленьбула в ціломунижче в порівнянні зтими, хтоне пив кавиаборобив церідко.Більш частеспоживання кавине давалозниженнятакихризиків .
А осьзміна звичноїкількості кавивиявляласянебезпечною.Так,у тих людей , хтов літньому віціпочинаввипиватибільше чашок , ніжзвикза багато років,ризик появипомірних когнітивнихпорушеньвиявився приблизнов1,5рази вище,ніж у тих,хто залишився вірнимзвичкам,пише Здоровье Mail.Ru.
Також укогнітивноздорових людей,які за періоддослідженнязмінилизвичкуспоживання кавиу бік збільшення,було в дварази більше шансівна розвитоккогнітивнихпроблем, ніж утих, хтознизивспоживаннянапою.
З чим це пов'язано , вченіпоки неможуть точно сказати .