Вчені з Університету Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія прийшли до висновку, що здоровий раціон харчування сприяє зниженню ризику депресії.
Порівнявши три режими харчування на прикладі понад 15 тисяч осіб, які не страждали депресією на початок експерименту, за десятирічний період спостережень клінічна депресія розвинулася у 1550 учасників.
Аналіз даних показав, що дотримання здорового раціону харчування, яке має на увазі велике споживання овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, горіхів, бобових, омега-3 поліненасичених жирних кислот, виявилося пов'язаним з найбільшим зниженням ризику депресії.

Як зазначають дослідники, позитивний ефект спостерігався навіть при незначних зсувах у бік здорового раціону.
Читайте також:
- Вчені визначили орган, відповідальний за переїдання
- Що таке вегето-судинна дистонія і як її лікувати
- Для схуднення потрібно їсти 9 разів на день
- Порахуємо біогодини: вдень працюють нирки і шлунок, а вночі – печінка і жовчний міхур
- Для схуднення досить правильно пити воду – дієтологи
- Дієтологи розповіли, яка їжа допоможе при частих стресах
- Правильне харчування для бізнес-леді: як не погладшати на офісній роботі