Вчені розповіли, яка їжа допомагає продовжити життя
Фахівці радять вживати більше риби
Велика кількістьрослинної їжіі рибивраціонілюдейсприяє їхдовголіттю,припустилишведські вчені.
У проведеному нимидослідження брали участьбільше 4 тисячшведськихчоловіків і жіноку віці 60років, у якихфахівці перевірилирівні різнихтипівжирів.Після цього вченіспостерігали за станом здоров'яполовиниучасників протягомприблизно14,5років, пишеNewsmax.
За період дослідженняпомерли265чоловіківі 191жінка.У частини пацієнтівтакожбули зафіксовані випадкисерцевих нападів.
Аналіз показав,що серед учасниківу людейз найвищимрівнем у кровіполіненасиченихжирів, що надходятьз рибиі рослин,було значно меншешансів помертивід хворобсерця абоіншихпричин.
Поліненасиченіімононенасичені жиривважаються"хорошими"видамижирів, що благотворновпливаютьнарівень холестеринуворганізмі.Вони містятьсяврибі,такий яклосось, форельтаоселедець,атакожвавокадо,оливках, волоськихгоріхах ірідких рослиннихмаслах-соєвому,кукурудзяному,рапсовому, а також всоняшниковій і оливковій олії.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше