Головна Сьогодні

Вчені відповіли, чому небезпечно їсти морозиво у спеку

У людей, схильних до мігрені і частих головних болів, поїдання морозива може закінчитися тривалим болючим синдромом

НімецьківченізУніверситетуКельнаопублікувалисвоїдослідженняпро те,чомувживанняморозиваможевиявитисяпричиноюпоганогосамопочуття.Дляпевноїкатегоріїлюдейтакий"ефектморозива"можебутипо-справжньомунебезпечним,заявилинімецькідослідники.

УпублікаціївHeilpraxisnetлікаріпрокоментувалиявищераптового головного болю післявживанняморозива,пише
medikforum.ru. Хочаподібнийфеноменнерідкохарактеризуютьяк"замерзлиймозок",насправдібільне пов'язанийзпошкодженнямцьогооргану,констатувалиневрологизУніверситетуКельна.

У тойжечасвонивідзначили:улюдей,схильних до мігреніічастих головних болів,поїданняморозиваможезакінчитисятривалимболючимсиндромом.Привживанніхолодних ласощівдратуєтьсяпіднебіннаартерія,передаєвголовний мозокімпульсичерезнервовізакінчення.Такастимуляціямозкуздатнавикликатиуданійкатегоріїпацієнтіввкрайдискомфортнийстан.

Небезпека,пов'язаназвживаннямморозива,пов'язанаізіншимфакторомзагрозидляздоров'я.Якправило,пікзатребуваностівцьомупродуктідоводитьсянанайспекотнішілітнідні.Алесамепоїданняморозивавспекунесевсобінайбільшіризики,заявилилікарі.

Через різкеохолодженняглотки,гортанііверхніхдихальнихшляхівулюдини,що розігріта нагрітимповітрям,посилюєтьсяактивізаціябактерійівірусів,що знаходятьсявносоглотці.У тойжечас,у зв'язкузнеобхідністюадаптаціїдо спекотної погоди,ворганізміможутьбутизниженіімунніресурси.Врезультатіінфікуванняпатогенамичерезз'їденеморозивоможепривестидо розвиткубагатьохзахворювань,включаючирак,пояснилимедики.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти