Надмірне вживання цукру істотно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. До такого висновку прийшли фахівці з Лундського університету (Швеція), повідомляє Medicalxpress з посиланням на видання British Journal of Nutrition.
У відповідному дослідженні, яке тривало близько 17 років, взяли участь понад 25 тисяч осіб, які не страждають від діабету і серцево-судинних захворювань.
Раціон кожного добровольця ретельно аналізувався. Також всі учасники експерименту періодично проходили медичні огляди.
Як з'ясувалося, у приблизно 5% добровольців, які отримували 15% добової кількості калорій з цукру, на третину був підвищений ризик розвитку інфаркту міокарда.
При цьому фахівці враховували такі ризики як вживання алкоголю, куріння, фізичні навантаження.
На думку шведських вчених, кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%.
Раніше вчені з'ясували , що надлишок цукру вбиває мозок.