Вчені виявили головну небезпеку цукру

Кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%

Надмірне вживання цукру істотно підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. До такого висновку прийшли фахівці з Лундського університету (Швеція), повідомляє Medicalxpress з посиланням на видання British Journal of Nutrition.

У відповідному дослідженні, яке тривало близько 17 років, взяли участь понад 25 тисяч осіб, які не страждають від діабету і серцево-судинних захворювань.

Раціон кожного добровольця ретельно аналізувався. Також всі учасники експерименту періодично проходили медичні огляди.

Як з'ясувалося, у приблизно 5% добровольців, які отримували 15% добової кількості калорій з цукру, на третину був підвищений ризик розвитку інфаркту міокарда.

При цьому фахівці враховували такі ризики як вживання алкоголю, куріння, фізичні навантаження.

На думку шведських вчених, кількість щодня одержуваних калорій з цукру не повинна перевищувати 10%.

Раніше вчені з'ясували
, що надлишок цукру вбиває мозок.


Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти