Вчені назвали жир "їжею" для розвитку 16 типів раку
Фахівці нагадують, що ожиріння вже визнано одним з основних факторів ризику розвитку онкології
Про те, що зайва вага підвищує ризик розвитку онкології, вченим відомо давно. Але які саме механізми пов'язують ці поняття, до кінця неясно. Вивчаючи це питання, фахівці з Американської асоціації досліджень раку з'ясували, що надмірна маса тіла може впливати на розвиток раку різними способами, в залежності від типу жиру і його розташування в організмі, передає Eurekalert.
"Сьогодні число страждаючих від зайвої ваги зростає в усьому світі. В той же час, ожиріння вже визнано одним з основних факторів ризику розвитку онкології: з надмірною вагою пов'язані 16 різних типів раку. З огляду на ситуацію, необхідно якомога швидше визначити природу тривожного взаємозв'язку і почати боротьбу з ним", – говорить науковий співробітник Інституту з вивчення раку імені Дж. Хантсмана в Університеті Юти (США) Корнелія Ульріх.
За її словами, проведений огляд досліджень за період з січня 1946 року по березень 2017 року дав вченим більш глибокий погляд на механізми канцерогенезу (патофізіологічний процес зародження і розвитку пухлини).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Жир в області живота підвищує ризик розвитку пухлинНаприклад,рядробітпоказали,щостромальніклітинижировоїтканинипроникаютьвраковіклітиниіживлятьїх,сприяючизростаннюпухлини.За таким сценаріємфахівціпростежили,наприклад,прогресуванняракупередміхуровоїзалозиіракумолочноїзалозиупацієнтівзожирінням.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше