Вчені назвали фактор, що провокує розвиток ожиріння

Фахівці радять висипатися, щоб не переїдати

Нестача сну може бути фактором ризику розвитку ожиріння, показало дослідження, результати якого опубліковані в журналі SLEEP.

Коли людина мало спить, у неї з'являється тяга до шкідливої їжі. Причому особливо сильно вона прокидається майже відразу після полудня, пише MedDaily.ru.

Реклама

Як вважають дослідники, збільшення споживання їжі і калорійності раціону потрібно організму для продовження періоду неспання.

В ході дослідження вчені простежили за станом 14 дорослих людей молодого віку з нормальною вагою, які в цілому були здорові. Спостереження показали, що коли люди недосипали, то відчували себе більш голодними, а також відчували велику тягу до шкідливих продуктів. Такі люди споживали в середньому вдвічі більше жирів, ніж інші.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, що люди, які регулярно недосипають або, навпаки, сплять занадто багато, піддають себе підвищеному ризику серцево-судинних захворювань.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти