Експерти в області здорового харчування з'ясували, що дешеві заморожені морепродукти мають такий же набір корисних поживних речовин, як і дорогі свіжі, що продаються в елітних супермаркетах.
Не варто вважати, що заморожена риба поступається свіжій в плані користі для здоров'я. У той час, як свіжа риба може зберігати свої корисні речовини лише протягом двох або трьох днів після вилову, заморожені продукти зберігаються 4-6 місяців в морозилці, при цьому вони містять той же самий набір нутрієнтів, як з'ясували дієтологи з Норвегії. Використовувані нині нові методики обробки і зберігання замороженої риби забезпечують найкращі якості продуктів протягом тривалого часу .
В першу чергу , риба повинна бути заморожена якомога швидше після виловлювання . Рівень заморозки і низькі температури повинні залишатися стабільними для збереження корисних поживних речовин . Подібного роду риба не містить небезпечних бактерій , вона зберігає свою текстуру , колір і консистенцію на вищому рівні при правильному заморожуванні . Цей продукт є таким же корисним для здоров'я людини , як і свіжа риба .
Нагадаємо, раніше ми писали, які види риби небезпечні для здоров'я. Крім того, повідомляли, що риба може вберегти від сліпоти.