Експерти програми "Ранок з Україною" з ведучими Сергієм Зеніним і Світланою Катренко, яка виходить на телеканалі "Україна", розповіли правду про їжу з поганою репутацією.
Маркетологи багато років переконували споживачів в тому, що картопля, вершкове масло, сало, яйця та інші продукти харчування шкідливі для організму людини – провокують ожиріння, підвищують холестерин в крові. Експерти програми "Ранок з Україною" розповіли, що таку погану репутацію перераховані продукти не заслужили.
"Картопля містить велику кількість калію, який дуже корисний для серця. Також він допомагає вивести з організму зайву рідину, зміцнює серцево-судинну систему. Картопля навпаки корисна людям із зайвою вагою", – розповіла дієтолог Оксана Скиталінська.
Експерт зазначила, що цей корисний овоч найкраще відварювати або запікати, а не смажити. Тоді він принесе максимальну користь для організму людини.
Ще одним продуктом з поганою репутацією прийнято вважати сало. Експерти розповіли, що невеликий шматочок цього українського національного продукту не викличе ожиріння, а наситить організм вітамінами А, D, Е, калієм, магнієм, цинком.
"У салі міститься цінна арахідонової кислоти (омега-6 жирна кислота), яка знижує рівень холестерину в організмі", – говорить дієтолог Ольга Панасенко.
За словами експертів, сало позитивно впливає на жовчовивідні шляхи і сприяє гарному травленню.
Третє місце рейтингу "шкідливих" продуктів зайняло вершкове масло. Його багато українців давно замінили так званим "бутербродним маслом", тобто маргарином – рослинним жиром. І дарма. Дієтологи зізналися, що невелику порцію вершкового масла (приблизно чайна ложка) корисно вживати щодня. Воно здатне поліпшити нервову систему і зміцнити судини.
На четвертому місці продуктів з поганою репутацією виявився попкорн. Експерти зазначили, що попкорн без додаткових добавок і ароматизаторів корисний для шлунково-кишкового тракту. Клітковина, яка в ньому міститься, виводить з організму токсини і інші шкідливі речовини.
"Можна з'їсти навіть велику склянку попкорну і не хвилюватися про фігуру. В одній порції приблизно 100-150 калорій. При цьому у вас буде відчуття ситості, і ви не наберете зайву вагу", – розповіла в програмі "Ранок з Україною" Оксана Скиталінська.
Не оминула погана слава і яйця. Експерти зізналися, що корисно включати в раціон варені яйця, які покращують функції печінки, нервової системи і позитивно впливають на пам'ять.
Дієтологи рекомендують дотримуватися завжди головного правила – їсти невеликими порціями. Тоді і організм буде отримувати всі необхідні корисні речовини, і зайві кілограми не дадуть про себе знати.
Дивіться програму "Ранок з Україною" по буднях в ефірі каналу "Україна" о 7:15.
Читайте також:
- Як позбутися від дефіциту вітаміну D восени – поради терапевта
- Дієтологи назвали груші суперпродуктом
- В Україні різко подорожчала молочка
- Ціни на продукти без регулювання пішли у відрив: найбільше подорожчали яйця і м'ясо
- Вісім продуктів, які заборонені для вагітних
- Курка за ціною свинини: в Україні стрімко дорожчають продукти
- Яким повинен бути осінній раціон – поради лікарів для підтримки імунітету