Тапас не можна віднести ні до першої, ні до основної страви, ні до десерту. Раніше тапас становив собою звичайний шматок ковбасного виробу, який призначався для того, щоб до вина не потрапляли мухи і пил.
Старовинні звичаї
Фото: valeria_aksakova/Freepik
Іноді тапас подавався на маленькому блюдці, яке накривало графин з вином і цю страву повинні були з'їдати в обов'язковому порядку за наказом короля, який таким чином намагався обмежити пияцтво.
Кулінарні перетворення
Фото: mrsiraphol/Freepik
Протягом багатьох років тапас подавався як безкоштовна, легка закуска до спиртних напоїв. Останнім же часом він зазнав чудових змін. В основі таких змін лежить пошук новинок за часів "кулінарної революції", яка вибухнула в Іспанії наприкінці 90-х років.
Як перші новинки – томатний тартар, тріска з авокадо або чіпси з восьминога і кальмарів. Такі страви ви можете спробувати і в наші дні в Барселоні в ресторанах, які спеціалізуються в приготуванні тапаса. Відкрилися численні бістро, дохід яких приносить тапас.
Як їсти тапас
Фото: jannoon028/Freepik
Тапас можна вживати стоячи, в компанії друзів, без столових приладів, в барі. Успіх тапаса настільки великий, що наразі школи кулінарної майстерності пропонують практичні заняття з приготування оригінальних варіантів тапаса: з листкового тіста зі шпинатом, невеликі кошики з пармезаном, польовим салатом і лососем.
Нагадаємо, раніше експерти назвали найпопулярніші музеї Барселони. Також там відкрилося незвичайне кафе для того, щоб подрімати.
Дивіться відео, як живуть люди в Іспанії: