Занадто гарячі напої провокують рак стравоходу
Такі популярні напої як кава і чай мате потрапили під підозру Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC) ще в 1991 році
Однакз'ясувалося,щонебезпечний нестількискладнапою,скількийоготемпература,пише "Ортодокс".
Журіз23експертівIARCпроаналізувалипонад тисячуекспериментівнатваринах і людях,націленихнавиявленняканцерогеннихвластивостейкавиіпопулярноговПівденнійАмерицічаюматеіприйшлидовисновку,щовирішальнимфакторомрозвиткуракугортанієзвичкапитинапоїзтемпературоювище65градусів.Про цеоголосивдиректорIARCКрістоферВайлд.
ХочаекспертиIARCперестализвинувачувативракусамінапої,вонизвернулиособливу увагуналюбовжителівКитаю,Туреччини,Ірану,країнЛатинськоїАмерикивживатинапої,нагрітідотемператури70градусів.Чимвищетемпература,тимвищеризиквиникненняраку.ЖителіЄвропиіПівнічноїАмерикинадають перевагугарячимнапоям з температуроюнижче60градусів,щоможнаназватибільшздоровоюібезпечноюзвичкою.
Підпишись на наш telegram
Лише найважливіше та найцікавіше