На сайті вузу є проект якоїсь "Школи здорового харчування", де вченими СібГМУ дано кілька рекомендацій про те, як правильно готувати новорічні страви. Зокрема, ці вчені запропонували не класти солоні огірки в традиційний новорічний салат олів'є.
"Цей пункт може викликати у вас питання: адже солоні огірки не такі вже калорійні. Дійсно, калорій в консервованих огірках не дуже багато. Але цей продукт містить в собі багато солі, що може викликати набряки. Крім того, мариновані огірочки, як будь-який інший пересолений і пряний продукт, пробуджує надмірний апетит. А в новорічну ніч це небажаний ефект", – йдеться в повідомленні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Крім того, пропонується використовувати в олів'є не куплений майонез, а зроблений своїми руками, так як "в його складі немає хімічних добавок".
Також вчені стверджують, що ковбаси, які продаються в магазинах, містять в собі величезну кількість шкідливих трансжирів.
"Більш того, в ковбасі значно більше жирів, ніж білків, що робить цей продукт шкідливим для фігури. А барвники, що містяться в ковбасних виробах, тим більше не можуть бути названі корисними речовинами", – наголошується в повідомленні.
Тому в СібГМУ пропонують замінити ковбасу на натуральне відварне м'ясо – курячу грудку або індичку.
Як уже повідомлялося, сьогодні ми їмо зовсім не той салат, який був винайдений Люсьеном Олів'є в 60-х роках ХІХ століття. Спочатку його рецепт був зовсім іншим.
Нагадаємо, для любителів головного салату українського новорічного столу – хороша новина. Улюблений українцями салат олів'є хоч і подорожчав за рік, але його вартість виросла менше, ніж інфляція.