Індича ніжка – ідеальний варіант для святкового столу на Новий рік-2018. А найголовніше, що готувати її дуже просто – просто обсмажуємо і допікаємо в духовці. Щоб підкреслити смак м'яса, найкраще використовувати ягідний соус – ідеальним рішенням стане журавлинний.
Індича ніжка з журавлинним соусом
Інгредієнти на 1 порцію:
- 1 невелика індича ніжка (гомілка)
- 150 г замороженої журавлини
- 50 г цукру
- 1 паличка кориці
- 1 зірочка бадьяна
- 1 гілочка розмарину
- оливкова або соняшникова олія для смаження
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Індичу гомілку натираємо сіллю і перцем і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією і гілочкою розмарину з усіх боків до золотистої скоринки. Потім відправляємо до духовки на 30-40 хвилин (залежно від розміру ніжки).
2. Готуємо журавлинний соус. У невеликій каструлі з'єднуємо журавлину, цукор і спеції, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні 10 хвилин. Потім перетираємо соус через сито. Якщо соус виходить дуже рідкий, ще трохи випаровуємо соус.
3. Подаємо індичу ніжку з журавлинним соусом. Ідеальним гарніром до ніжки стане картопля, запечена в духовці з розмарином.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами гарячих новорічних закусок.
Дивіться відео, як приготувати колумбійський суп на сніданок: