Китай – найбільший постачальник рису в світі. Втім, від цього місцевого продукту краще триматися подалі. Недобросовісні китайські підприємці навчились майстерно підробляти крупу.
"До складу синтетичного рису входить крохмаль і штучний наповнювач, який за своїм складом наближений до поліетилену. Вживання цього продукту може призвести до алергії, інтоксикації і захворювань шлунково-кишкового тракту", – говорить лікар-дієтолог Наталія Суслова.
Ще одна загроза прихована в банках з китайським зеленим горошком. У Піднебесній майже щороку виявляють нелегальні цехи з його виробництва. Горошок роблять із соєвого борошна, потім скачують в кульки і підфарбовують в зелений колір. Причому найчастіше барвник для цього беруть заборонений для використання в харчовій промисловості як канцероген. До того ж він порушує здатність організму засвоювати кальцій з продуктів.
Небезпечно купувати і китайський мелений перець, адже в ньому майже немає самого перцю. Деякі місцеві виробники змішують борошно з брудом і без докорів сумління відправляють на прилавки під виглядом перцю. Пам'ятайте, що справжні прянощі з ефірними маслами коштують дуже дорого, тому на фабриках активно намагаються заощадити і підкладають труху в пакетики. Краще купуйте перець горошком і меліть його вручну.
Небезпечний і китайський часник. Він буквально напханий пестицидами для збільшення терміну зберігання. У підсумку продукт, який повинен захищати нас від застуди, отруює організм і призводить до появи неймовірного спектра захворювань.
Але найбільш шокуюча підробка – ще попереду. Улюблений сир тофу китайські майстри роблять за зовсім іншим рецептом. Буває, що для прискорення дозрівання в нього додають фекалії.
Тому уважно вибирайте продукти, якими годуєте свою сім'ю, щоб після вечері не потрапити на лікарняний.