До такого висновку прийшли науковці з Університету Гвельфа (Канада), які провели низку досліджень, пише "Ортодокс".
Один з ключових поліфенолів із зеленого чаю – епігаллокатехінгаллат – при розчиненні у знежиреному молоці не тільки зберігає свою біологічну активність, але і чудово знижує показники розмноження клітин раку товстої кишки. Однак концентрація повинна перевищувати 0,03 міліграма. Молоко може бути ідеальною базою для доставки активних сполук. При цьому відомо, що поліфеноли з чаю гальмують формування пухлин, стримують процес розмноження, посилюють показники клітинної смерті в раку і пригнічують утворення нових судин, які підживлюють кров'ю пухлини.
Вченим вдалося помістити епігаллокатехінгаллат у молочний білок – казеїн. Під час одного експерименту клітини раку (HT-29) спочатку вирощувалися протягом доби в мисці з водою або з молоком при додаванні епігаллокатехінгаллата. Через 24 години замірялася кількість живих клітин раку. Виявилося, з'єднання прекрасно справлялося з клітинами. Але у великій концентрації (0,15 мл і більше) з'єднання краще працювало у воді.
Читайте також:
- Хвора на рак бабуся проміняла лікування на навколосвітню подорож
- Жителі київського будинку масово вмирають через токсичний грибок
- Вживання молока збільшує ризик переломів кісток – вчені
- Вчені знайшли рослину, що вбиває 98% ракових клітин за 16 годин
- Хвора на рак Шеннен Доерті переживає, що не зможе народити дитину
- У Севастополі дорожчають продукти
- Шеннен Доерті розповіла, як бореться з раком, і назвала найскладнішу частину цієї битви
- Умберто Еко останні кілька років життя боровся з раком
- Зірка "Району Беверлі-Хіллз" Шеннен Доерті розповіла про боротьбу з раком
- Вчені знайшли спосіб, як захистити організм від раку