Провідний спеціаліст з гастроентерології та імунології Ерана Елінава з Науково-дослідного інституту Вейцмана в Ізраїлі запропонував використовувати для схуднення вимірювання цукру в крові. Це дозволить зрозуміти, як організм реагує на те, що ви зазвичай їсте, стверджує ізраїльський вчений.
За словами фахівця, чим вище рівень цукру в крові після з'їденої їжі, тим вище ризик набору зайвої ваги, ожиріння, а також розвитку діабету другого типу, гіпертонії і серцево-судинних захворювань.
"Часті і високі підйоми рівня цукру в крові змушують підшлункову залозу активніше виробляти інсулін, що запускає каскад біохімічних реакцій, що призводять до накопичення жирової тканини і пошкодження кровоносних судин", – пояснив Елінав.
Вчений порадив придбати домашній глюкометр, і вимірювати цукор перед прийомом їжі і через годину після. Таким чином, можна зрозуміти, які продукти викликають сплеск цукру в крові, і разом з цим змушують повніти. Виняток цих продуктів з раціону допоможе не тільки схуднути, але і оздоровити серцево-судинну систему.
Також для зниження і стабілізації цукру в крові вчений дав наступні рекомендації. Елінав зазначив, що вживати їжу слід невеликими порціями, так як з'їдена відразу в великому обсязі їжа веде до підйому рівня цукру в крові.
Фрукти, за словами вченого, можуть по-різному впливати на цукор в крові. Найкраще вживати свіжі, а не сушені і не надмірно солодкі плоди.
Також корисно для зниження рівня цукру в крові пити більше води під час їжі. Уникнення жирів у харчуванні, заявив учений, сприяє підвищенню цукру, і, навпаки, вживання вершкового масла, сиру та яєць допомагає знизити рівень цукру в крові після їжі.
Нагадаємо, вчені знайшли простий спосіб, як схуднути. Крім цього, ми писали, як схуднути після свят: поради фахівців допоможуть скинути "зайве".