РРіздвяний піст розпочався 28 листопада і закінчиться на Святвечір, 6 січня. Пропонуємо вам оригінальний рецепт пісного вінегрету з додаванням яблук. Консервований горошок в салаті можна замінити білою квасолею, а огірки – оливками без кісточок.
Пісний вінегрет
ІНГРЕДІЄНТИ:

- 1 банка консервованого зеленого горошку
- 2 великих буряка
- 6 маринованих огірків
- 3 середні моркви
- 3 великі картоплини
- 1 цибулина
- 2 зелених кислих яблука
- 50 мл кукурудзяної, соняшникової або лляної олії
- сіль, перець
Рецепт приготування:
1. Буряк, моркву і картоплю окремо відварити в шкірці. Остудити, почистити і нарізати кубиками разом з цибулею.
2. Очищені яблука і огірки нарізати кубиками або натерти на крупній тертці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Перемішати в мисці всі інгредієнти. Додати сіль і перець за смаком, заправити рослинною олією.
4. Поставити вінегрет на кілька годин до холодильника, щоб він настоявся. Подавати разом з чорним хлібом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами пісних салатів з овочів.
Дивіться відео, що їдять під час посту українські монахи: