Головна Сьогодні

Чому корисно їсти яблука

Яблука допомагають при невралгії і знижують ризик захворювання раком

За матеріаламиНаціональноїбазиданихпродуктівхарчуванняМіністерствасільськогогосподарстваСША(USDA National Nutrient Database),що міститьвідомостіпро складта енергетичну цінністьпродуктів,100гяблукзі шкіркоюмістять52ккал,13,81гвуглеводів,0,17гжирів,0,26 гбілків,атакож 1мгнатрію,27мкгбета-каротину,29мкглютеїну ізеаксантину,0,02мгтіаміну,0,03мгрибофлавіну,3мкгвітамінуа,0,1мгніацину,0,06мгпантотеновоїкислоти,0,04мгвітамінуВ6,3мкгфолієвоїкислоти,4,6мгвітамінуС,0,18мгвітамінуЕ,2,2мкгвітамінуК,6мгкальцію,0,12мгзаліза,5мгмагнію,0,04мгмарганцю,11мгфосфору,107мгкалію.

Яблука кориснідляневрологічногоздоров'я.Згідно з результатамидослідженнявчених зУніверситетуКвебека(University of Quebec),Канада,цейплідміститьантиоксиданткверцетин,якийсприяєзниженнюзагибеліклітинврезультатіокисленняізапаленнявнейронах.За результатамидослідження вченихз КорнельськогоУніверситету(Cornell University),США,опублікованимвжурналі"Journal of Food Science",яблукаможутьдопомогтизахиститинейронивідокисноїстрес-індукованоїнейротоксичностіі тимсамимзнизитиризик розвиткунейродегенеративнихзахворювань,такихякхворобаАльцгеймера.

Віншому дослідженні,учасниками якогосталипонад 9тис.добровольців чоловічоїіжіночої статі,встановлено,що у тих, хто вживалинайбільшу кількістьяблукза 28-деннийперіод дослідження,відзначалинайнижчийризик розвиткуінсульту.Отриманірезультатидозволяютьприпустити,що вживанняяблукпов'язанозі зниженнямризику розвиткуданоїпатології.

Вченіз УніверситетуштатуФлорида (Florida State University),США,визначили,щоу жінок літньоговіку,які щоднявживалияблука протягом6міс,рівень "поганого"холестеринузнизивсяна23%,а "хорошого"-підвищивсяна4%.

Яблукатакожможутьдопомогтивзниженніризику розвиткуцукровогодіабету.Дослідження за участюбільше 187тис.добровольцівпоказало,щов осіб,якіз'їдалина тиждень 3порціїяблук,винограду,родзинок,чорниціабогруш,ризик розвиткуцукровогодіабетуIIтипубувна7%нижче,ніж у тих,хто невживавцихпродуктів.

Крімтого,за данимирядудослідженьвченихз Корнельськогоуніверситету,вживанняодного яблукащодняможедопомогтизапобігти розвиткуракумолочноїзалози.

[LINKED_ARTS]

Джерело: apteka.ua

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти