Онкологи визначили найнебезпечніший продукт-збудник раку

Фахівці з Американського товариства клінічної онкології зробили заяву

Навіть помірне вживання алкоголю є фактором, що підвищує онкологічний ризик. Таку заяву зробили фахівці з Американського товариства клінічної онкології, які виступили в Journal of Clinical Oncology.

Вживання алкогольної продукції має мінімізуватися до межі, відзначили вчені. За їх словами, спиртне збільшує ризик розвитку раку ротоглотки і гортані, стравоходу, печінки, молочної залози і товстої кишки навіть в умовах не надто значного розпивання.

Експерти констатували, що люди не асоціюють алкогольні напої з онкологією. Фахівці посилаються на дані опитування National Cancer Opinion Survey, що показують, що 70% американців не сприймають алкоголь як провокуючий фактор раку. Споживача явно недооцінюють значимість зв'язку між вживанням спиртного і появою раку, кажуть аналітики.

На їхню думку, необхідно просвіщати громадськість про тих онкологічних ризики, які пов'язані з пристрастю до спиртних напоїв.

"Починаючи з 2012 року, 5,5% всіх нових випадків розвитку раку і 5,8% всіх смертей від онкозахворювань в світі були пов'язані з вживанням алкоголю", – йдеться в заяві фахівців.

Нагадаємо, раніше ми писали, яка їжа викликає рак. А також розповідали, які продукти допомагають боротися з раком.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
segodnya.ua в telegram-каналi segodnya.ua на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Спецтема
Дорожче просто не знайдеш
Найдорожчий фітнес-центр
За що такі гроші?
Зворотній відлік
12
дній
08
годин
03
хвилин
41
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Лайфхак дня
Як зібрати валізу у відпустку за 10 хвилин
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти