Головна Сьогодні

Оливкова олія може бути небезпечною для організму

Медики радять у жодному разі не нагрівати цей продукт

Дуже корисна, як багато хто думає, оливкова олія аж ніяк не є абсолютно здоровим продуктом, про що в черговий раз заговорили дослідники. Професор Родні Білтон, який 15 років до цього вивчав властивості різних харчових продуктів, поповнив список експертів, які критикують повальне захоплення оливковою олією, передає directpress.

Професор Білтон не стверджує, що в оливковій олії немає користі і зовсім не збирається рекомендувати всім відмовлятися від вживання цього продукту. І все таки фахівець вважає, що на хвилі популяризації олія оливи часто вживається за таких умов обробки і подачі на стіл, що продукт дійсно стає потенційно небезпечним для організму.

За словами експерта, оливкова і деякі інші популярні в кулінарії олії у жодному разі не можна нагрівати під час приготування страв. Однак саме ця важлива для підтримки здоров'я умова найчастіше порушується.

"Коли нерафінована оливкова олія перегрівається, в ній відбувається процес перекисного окислення ліпідів, кінцевими продуктами якої є токсичні для людини речовини", – зазначає дослідник.

Медик вважає, що в результаті реакцій з білками і молекулами ДНК такі з'єднання рано чи пізно починають призводити до розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань. Згідно з цією концепцією, професор рекомендує вживати оливкову олію строго у вигляді заправки для свіжих овочів, а для приготування використовувати інші рослинні олії й тваринні жири.

.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти