Екстракт рослини під назвою салація, яка зростає в Індії і Шрі-Ланці, продемонстрував свою здатність пригнічувати апетит, продовжувати стан ситості і регулювати рівень цукру в крові. Салація це деревна ліана, добре відома шанувальникам аюрведи в якості медичної і харчової добавки для боротьби з різними розладами здоров'я, включаючи діабет. Однак вчені, результати робіт яких опубліковані журналом Nutrients, вперше досліджували ефект цього екстракту в справі впливу на глікемічний індекс і рівень кишкових гормонів після прийому в їжу. Було проведено рандомізоване, плацебо-контрольоване подвійне сліпе дослідження.
Експерименти показали , що екстракт знижує відчуття голоду і скорочує число стрибків цукру в крові – все це ключові компоненти в справі управління вагою . Залишається вивчити , наскільки безпечним є регулярний прийом екстракт салаціі в їжу , чим і займуться дослідники в найближчому майбутньому .