Існують категорії людей, яким необхідно їсти моркву кожен день, інформує healthystyle.info.
Один з найбільш корисних овочів, що володіють масою вітамінів, мінералів і мікроелементів, часто ігнорується людьми. І мова йде про моркву. Її, можна сказати, цілющі властивості даремно недооцінюють. Чого тільки варта вітамін А, що міститься в моркві, він здатний поліпшити зір без будь-яких лікарських препаратів і процедур, а також позитивно впливати на шкіру і слизові оболонки організму, завдяки чому вони стають еластичними і міцними.
Кому більше за інших рекомендують налягати на моркву:
1. Сердечникам, тому що морква за рахунок клітковини в своєму складі є відмінним очищувачем судин від надлишкового холестерину. Якщо їсти сиру моркву кожен день, то людина забезпечить собі потужний захист від атеросклерозу та інших захворювань серцево-судинної системи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
2. Всім жінкам лікарі радять їсти моркву в будь-якому вигляді, називаючи її непоганим засобом профілактики раку. Тут вся справа в вітаміні А, якого в моркви більше, ніж в інших продуктах. Найпоширенішим видом онкології у жінок є рак грудей, так ось в медичних статистиках зазначено, що це захворювання в 40% випадків частіше зустрічається у тих жінок, в організмі яких був серйозний дефіцит вітаміну А.
3. Чоловікам теж не завадить налягати на свіжу моркву, тому як її речовини здатні прискорити рухливість сперматозоїдів і тим самим вплинути на репродуктивну функцію. Більш того, лікарі кажуть, що завдяки морквині у чоловіків знижується рівень тих сперматозоїдів, які спочатку несуть в собі аномальні гени.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
4. Тим, у кого проблеми з зубами. Гризти свіжу моркву корисно людям, у яких діагностовано захворювання ясен і зубів. Цей овоч зміцнює зубну емаль, очищає ротову порожнину від паразитів, перешкоджає кровоточивості ясен і так далі. Власне, тому лікарі рекомендують їсти сиру моркву і дітям, і дорослим.
5. На розсіяний і неуважним людям дуже корисно буде налягти на моркву. У ній містяться речовини, які надають користь мозку. В результаті її регулярного вживання у людини не буде проблем з пам'яттю, концентрацією уваги і так далі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Бажано їсти моркву в сирому вигляді, так як при термічній обробці частина корисних речовин випаровується.
Раніше дієтологи назвали три причини щодня пити морквяний сік.
Читайте також:
- У скільки українцям обійдуться запаси на зиму: продуктовий набір подорожчав на 25%
- Жінка знайшла втрачену 13 років тому обручку на моркві
- Відео виготовлення флейти з моркви розбурхало інтернет
- Як сісти на дієту і не нашкодити організму
- В Україні зміняться ціни на овочі
- В Україні злетіли ціни на пісний борщ