Велика кількість напоїв зі спиртом руйнує клітини шлунка. Це з'ясувала гастроентеролог Вінсент Хо з Університету Західного Сіднея. Вона розповів виданню Science Alert про шкоду алкоголю для шлунково-кишкового тракту і небезпеку його застосування для боротьби з кишковими інфекціями.
За словами медика, червоне вино має бактерицидну дію, яке частково обумовлено його кислотністю і концентрацією спирту. Показано, що 60-80-процентниого вмісту алкоголю досить для знищення мікробів. Напій з часткою спирту 40 відсотків знищує бактерії, що живуть в порожнині рота, за одну хвилину.
Результати дослідження, проведеного на 47 здорових добровольцях, показали, що напої з великою концентрацією алкоголю викликають пошкодження в стінках шлунка і невеликі кровотечі.
На самовідновлення тканин, які постраждали від 10-процентного спирту, було потрібно більше 24 годин. Крім того, хронічне вживання алкоголю викликає діарею, нудоту і блювоту, а також призводить до збільшення числа патогенних бактерій в кишечнику.
Раніше сайт "Сегодня" з'ясував , як не червоніти від алкоголю. Людям з дефіцитом альдегід дегідрогенази краще не маскувати почервоніння медикаментами , а пити в міру , навіть якщо ваша міра дуже мала.