Краще не їсти: які види риби небезпечні для здоров'я

Експерти склали список сортів риби, яка є не безпечною для здоров'я

Навіть такий корисний продукт як риба, може стати небезпечним для здоров'я, пише Kitchenmag.

Цілком невинна на перший погляд макрель, яку ми звикли їсти копченою або солоною, зовсім не така корисна риба, якою могла б здатися.

Ця велика хижа риба накопичує в собі найнебезпечнішу для людини ртуть, яка у великих кількостях міститься в морській воді, забрудненый промисловими викидами. Якщо ця риба ваша улюблена, їжте її не частіше одного разу на місяць.

Також експерти не рекомендують часто купувати і вживати такі види риби:

  • Тілапія

Тілапія цінується за високий вміст легкозасвоюваного низькокалорійного білка і поліненасичених жирних кислот. Готувати її просто, а кількість чудових рецептів з цією рибою просто величезна, однак багатьом тілапія строго протипоказана. Справа в тому, що поряд з корисними жирами ця риба буквально рясніє шкідливими. Звідси – заборона вживати тилапию всім, хто страждає від хвороб серця.

  • Кафельник

Кафельник – ще один неоднозначний і сумнівний для включення в постійний раціон вид риби. Це лідер з усіх токсичних риб, оскільки саме в Кафельнику міститься найбільше ртуті. Цю рибу суворо заборонено вживати в їжу вагітним жінкам і дітям.

  • Вугор

Цю змієподібну рибу люблять смажити, коптити і маринувати, а страви з вугра відносяться до розряду дорогих, адже зовсім не просто правильно подати і розкрити всі виключні смакові якості цієї риби.

На жаль, головний річковий делікатес також відомий своєю здатністю легко абсорбувати в свою жирову тканину промислові і сільськогосподарські відходи, що містяться у воді, а також ртуть.

  • Морський окунь

Морський окунь – рідкість на прилавках рибних магазинів. Недобросовісні продавці часто видають за нього дешевші сорти риби (наприклад, пангасіуса або сибаса).

Не варто засмучуватися: краще зовсім забудьте про цю покупку. Морський окунь відомий високим вмістом ртуті в м'ясі, і його вживання в їжу рекомендують обмежити навіть дорослим людям.

  • Блакитний тунець

Знаменита риба містить багато ртуті: найбільше цієї шкідливої речовини – в чорнопері і блакитному тунці. Крім того, в більшості своїй цю нещасну рибу вирощують в спеціальних господарствах та на рибних фермах, де додатково підгодовують гормонами і антибіотиками.

Нагадаємо, раніше ми писали, що щоденне вживання п'яти ягід чорносливу уповільнює втрату мінеральної щільності кісток і знижує ризик остеопорозу. Вчені говорять, що ягоди чорносливу багаті нутрієнтами, важливими для здоров'я кісток, включають калій і вітамін К. Солодкі від природи, вони є ідеально здоровим продуктом, які можна включати в сніданок або використовувати в якості закусок між основними прийомами їжі.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти