Що б не говорилиіталійці , найсмачнішіпомідорина світіу нас,в Україні.Алеі їх потрібноне простолюбити, але йїсти з обережністю .
Урозпал літарадує , що можна їстибагато салатів , і користьпомідорівнезаперечна.Унихдуже багато вітамінів(A,B2, B6 , PP,E,рідкісний вітамінК)і корисних дляздорового організмукислот ( винна, яблучнаі лимонна ) .Але все жшкоду цейпрекраснийовочтежможе завдати , причому,чималу.Є доситьвелика категоріятих,кому не можнапомідори, ітих(а таких-більшість) , хтоїсть їхнеправильно , завдаючицимшкоди організму.
1. Алергія
Зпомідорами( як і з іншимияскравими плодами )потрібно бути обережнималергікам .Деякимвзагалі забороненітомати.
2. Жовчокам'яна хвороба
Органічні кислотиберуть участь у процесахтравлення,активізують роботушлунка, підшлункової залози , посилюютьмоторну функціюкишечника.Алепри наявностіжовчнокам'яної хворобиїхїсти не можна- ситуаціяможе тількипогіршитися.Помідривикликають дужесильний жовчогіннийефект.
3. Захворювання нирок
Якщоу вас проблеми зсечостатевоюсистемою , тобагато помідорівїсти не можна.Щавлева кислотапогано впливає наводно-сольовий обмін .Варені іконсервовані помідорипризводять до зростаннякаменів у нирках , якщо є таканебезпека .
4. Захворювання суглобів
Через тужщавлеву кислотупомідоривикликають сильніболі в суглобах.так щопри проблемахз опорно -руховим апаратомїх їститеж не можна.
5. Куріння
Деякі дослідники вважають , що помідоризбільшуютьнікотинову залежність .
6. Панкреатит
При панкреатитізабороненізелені абонедостигліпомідори.
7. Хвороби ШКТ
Привиразці шлунка ігастриті з підвищеною кислотністюне можна захоплюватисяпомідорами.У період загостренняпотрібно повністю виключитиз меню.
8. Гіпертонія
Людямз гіпертонієюііншими захворюваннямисерцево-судинної системитакожне рекомендуютьсяконсервовані помідорив солономуі маринованому вигляді .
Як їсти помідори ,щоб не нашкодити собі?
Звичайно,ми звиклидо яєчніз помідорами,любимододаватипомідоридо м'яса і риби .Іноді такедозволяти собіможна .Але нерегулярно!
Помідорине рекомендуютьпоєднуватиз хлібом , м'ясом , яйцямиі рибоютим, хто перебуваєна дієті істрогостежить засвоїм харчуванням.Перерва міжприйомомпомідорів іхлібаповинен бути вкілька годин.Запивати їжутоматним сокомтеж недобре .Цеокремий прийом їжі .Після їжіповиннопройти30хвилин.