Дослідження провели фахівці Стенфордського університету. Протягом півтора років за допомогою магнітно-резонансної томографії (МРТ) вони спостерігали за роботою головного мозку людей, що п'ють каву.
У результаті з'ясувалося, що при низькій концентрації кофеїну між моторною і соматосенсорною мережею мозку встановлювалися досить сильні зв'язки, а більша кількість кофеїну викликала їх ослаблення.
Фахівці відзначають, що соматосенсорна зона контролює визначення властивостей зовнішніх подразників. Це дозволяє людині відчувати больові відчуття, температуру і здійснювати рухи в якості відповідної реакції, пише Megamedportal.
Моторною мережею мозку контролюється скорочення м'язів, що дозволяє здійснювати різні рухи, наприклад письмо, мовлення і гра на піаніно.
Вчені не можуть сказати, впливає кави на мозок позитивно чи негативно. Однак найближчим часом експерти планують зайнятися вивченням цього явища у пацієнтів, які страждають від неврологічних розладів і порушеннями зв'язків між різними областями найважливішого людського органа.