Американські вчені довели: споживання цільнозернових каш знижує ризик передчасної смерті на 20%. Фахівці з Гарвардського університету навіть визначили точну порцію: 34 грами крупи на 1 тис. кілокалорій в день, повідомляє Cosmopolitan.
Зокрема, особливо корисною дієтологи вважають кашу кіноа. Вживання однієї чашки цієї крупи кожен день допоможе скоротити ризик захворювань серця, легень, а ще діабету і раку на 20%.
Цільнозернові продукти містять дієтичні волокна, мінерали та антиоксиданти, які корисні для здоров'я і допомагають підвищити захисні сили організму.
Крім того, каші корисні для травлення і налагоджують перистальтику кишечника в осінньо-зимовий період, коли кількість клітковини в раціоні скорочується через дефіцит сезонних овочів і фруктів.
Читайте також:
- Вчені назвали найкорисніший продукт
- Що їсти взимку, щоб заповнити нестачу вітамінів
- Як вітамін Е впливає на здоров'я
- Дієтологи розповіли, як харчуватися взимку
- Як правильно харчуватися взимку
- Смартфон-дієтолог: 7 додатків для схуднення
- Дієтологи визначили головний тренд в здоровому харчуванні в 2017 році
- Дієтологи назвали найкорисніший десерт