Якщо в деньз'їдатипо великійфіолетовоюкартоплині , томожна значно знизитиризик розвитку раку , кажутьспівробітникиІндійськогосільськогосподарськогодослідного інституту , повідомляє toneto.net.
Самеу фіолетовійкартоплі містятьсяособливі з'єднання , що допомагаютьвбиватистовбурові клітинираку товстої кишки.Такожці сполукине даютьраковим клітинамділитися іпоширюватисяпо тілу.
Стовбурові клітини- ключдо життяне тількидля здоровихорганізмів , алеі дляпухлин.Тому важливознищуватистовбуровіракові клітини.Вченізапеклифіолетовукартоплю,і , виявилося,у продуктузберігалисяпротираковівластивості , незважаючи натермічну обробку.Післявчені виділилиз картопліекстракт іобробили нимраковістовбурові клітини . Результативразилифахівців :екстрактне дававклітинамростиі в підсумкувбивавїх.

Післяекспериментів улабораторіївченівипробувалиекстрактна мишахз раком.У живих організмахекстракттакожзумів подолати рак .Відомо, що вперелікактивних сполукз екстрактупотрапилиантоціани ,хлорогеновакислота ірезистентнийкрохмаль.Останній, зокрема ,стримувавріст ракових клітин .