Харчування,якенам пропонуютьвзакусочних ізакладах швидкого харчуваннядалеконебезпечнодля нашого здоров'я.Ріквід рокузбільшуєтьсячисло людей ,якістраждають відожиріння, діабету , захворюваньшлунка.Найчастішедо таких сумнихдіагнозамилюдиприводять себесамі.Вживанняшкідливої їжіособливоконсервованої тафаст- фудівської , харчування на ходу івсухом'ятку,є основнимичинниками виникненняцих захворювань.
Небезпекадля організмуявляє собоюїжа,до складу якоївходять різнібарвники та консерванти , пише telegraf.com.ua.Особливо шкідливовживати продуктивиглядісолодких газованих напоївв яких євеликий вмістбензоатов .Бензоатиєпричиною погіршенняроботи шлунку і кишечника , і як наслідокпорушення функційперетравлення їжі .Требазвернути увагу , що чимдовшевживаютьсяці продукти , тимбільшезростає небезпекадля організму людини.Продукти,в яких міститьсятартразин ,також можутьзаподіяти шкоду здоров'юлюдини.До такихвідносяться готовігарніри , бульйонні кубики , супишвидкого приготування інавітькондитерські вироби.
Шкідливість інебезпекафаст-фудівполягає в тому,щона тлі відсутностів ньомувітамінів і мікроелементів,вміст канцерогенів ,пересмаженої олії ,різних барвниківзнаходиться в надлишку .Фаст -фудне дає людиніенергії , незважаючи на високукалорійністьцих продуктів , енергетична цінністьйде наутворення жируівідкладеннюйогона всіх частинах тіла людини .Вживаючирізніхот-догиі чіпси , при цьому , запиваючи їхсолодкою газованою водою , ризикизахворювань шлунката ожиріннязростають на порядок .
Длялюдей, які страждаютьна атеросклероз, гіпертонію ,діабетці продуктикатегорично заборонені.
Картопля фріготуєтьсявпересмаженій олії ,щоведе до утворенняканцерогенів , що роблять негативнийвплив нашлунок.Чіпситакожне є виняткомушкідливоїїжі,такяк приготуваннявиробляється натрансгеннихжирах , апереварити івивеститакіжиринаш організмпростоне в змозі,йогомолекулиосідають настінках судин і тим самимтількиускладнюють ситуацію .Дітям і підліткамвкрай небажаночасте вживаннятаких продуктів.
Їжа,засмаженана грилі абомангалі,тежмає ряд негативнихмоментів.Наприклад,кури-гриль,якщо розібратисяв технології приготування ,мають подвійнийзаряднебезпеки.Велика кількістьспеційу поєднанні зжиром, якийосідає,апотім багаторазовоперегріваєтьсяна шампурах ,веде до утворенняканцерогенів , що завдаютьударпо шлунку ,щоможе викликати навітьонкологію.М'ясошаурмитакожготується нашампуріпротягомтривалого часу ,в результатіперегрітийжирстає справжнімканцерогеном .
Всі вище перерахованіпродуктиі їм подібнібезпечні для здоров'я,якщо їх вживатив рідкісних випадках.
Інодізагостреннявшлунково-кишковому трактівиникають навітьвід вживання в їжузвичайних продуктів .Такими єшпинати , томати,цитрусові.Незважаючи на високунасиченістьвітамінами,ці продукти можутьвикликати загостренняшлунковиххвороб.При підвищеній кислотностішлункапотрібно відмовитися відїжі,в основі якоїприсутніовочіі салати , що підсилюютьвиділення шлункового соку,а він, усвою чергу,робить негативний вплив наслизову оболонку шлунка , тим самим викликаючипечію,шлунковий біль, можливо, навітьнудоту і блювоту.Слід згадати , що їжаз будь-якоговидурису можеспровокуватизапор,абуряк, моркваі зливусприяютьзворотному процесу-розрідженню .
З усього вищесказаного випливає , що за допомогоюправильного харчуваннялюдина сама здатнаконтролюватисвоє здоров'я.