Полуниця є дуже популярною ягодою, яка показана для застосування при гіпертонії, хворобах серця і анемії. Дослідники з Гарвардської школи громадського харчування прийшли до висновку, що якщо їсти полуницю тричі на тиждень, можна скоротити ризик розвитку інфаркту як мінімум на третину. Особливо це стосується здоров'я жінок, пише "Ортодокс".
До складу полуниці входить велика кількість флавоноїдів, які, потрапляючи в кров, починають розширювати судини і здатні запобігти утворенню та налипанню холестеринових бляшок. Крім підтримки роботи серця, вживання полуниці чинить жовчогінну та сечогінну дію, а також покращує травлення.
Полуниця також корисна при хворобах суглобів, завдяки фосфору і кальцію, які входять до складу ягід. Крім згаданих речовин ягоди полуниці містять вітаміни С, В5, залізо, магній, кальцій, калій, фосфор, цинк, фолієву кислоту, мідь, кремній і ефірні олії.
Незважаючи на такий величезний спектр корисних речовин, які містять ягоди, полуниця не рекомендована алергікам і хворим гастритом або виразковою хворобою.
Читайте також:
- Вчені навчилися вирізати гени ВІЛ з ДНК живих організмів
- Три легкі і приємні способи захистити серце
- Дівчинка випадково встромила собі в серце голку
- Гороскоп на 8-14 травня: Близнюкам варто залишитися наодинці з собою, а Леви будуть кидатися між особистим життям і роботою
- Вчені назвали причину захворювання серця
- У чому користь поганого настрою
- Як проблеми з зубами можуть нашкодити решті організму
- Цікавий Дніпропетровськ: відкрилася виставка "З Україною в серці"