Медики виділили кілька серйозних факторів зубного нальоту. У цьому списку неправильне харчування, специфічні особливості складу слини, підвищена кислотність шлункового соку, а також виразкова хвороба та гастрити.
Фахівці вважають, що фактор харчування нескладно нівелювати, пише "Домашний очаг". Для того щоб виключити його з "чорного" списку, потрібно звести до мінімуму вживання солодкого, а також їжі, що містить рафіновані швидкі вуглеводи, – і замість цього налягати на фрукти і овочі.
Крім того, боротися з прогресуванням нальоту на зубах здатна лужна мінеральна вода, яку добре випивати через 30-40 хвилин після перекусів. Така вода благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт, стимулює обмінні процеси, нормалізує стан підшлункової і печінки, особливо, у людей з підвищеною секрецією шлункового соку.
Однак до вживання лужної мінеральної води є і протипоказання, так що для захисту зубів від нальоту вона підходить не всім.