Головна Сьогодні

Як врятувати печінку від цирозу

Переваг кави досить багато, але нове дослідження зв'язало споживання напою з 44-відсотковим зниженням ризику розвитку цирозу печінки, жахливого захворювання, яке розвивається в результаті алкоголізму

Дослідники Університету Саутгемптона проаналізували дані понад 430 тисяч людей, пише "Ортодокс".

Вони виявили, що на хворобу, від якої досі немає ліків, сприятливо впливає кава. Щодня одна чашка кави пов'язана з 22-відсотковим зниженням ризику розвитку цирозу. Дві чашки знижують ризик на 43 відсотки, в той час як три – на 57 відсотків, а чотири – на 65 відсотків.

Однак багато питань залишаються без відповіді. Автори вказують, що вони не могли зрозуміти, як спосіб приготування впливає на ризик. Вчені враховували споживання алкоголю, але не брали до уваги інші фактори ризику – ожиріння і діабет. У той час як кава знижує ризик, вона не може повністю запобігти руйнуванню органу від нескінченної пиятики або переїдання.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти