Як приготувати шоколадний тарт з горіхами

Домашній пиріг з шоколадно-горіховою начинкою – ідеальний десерт для зими

Шоколадний пиріг з горіхами

Складові:

Для начинки:

Реклама
  • 2,5 склянки очищених волоських горіхів
  • 125 г темного шоколаду (60% какао)
  • 1 стакан коричневого цукру
  • 1 склянка вершків жирністю 35%
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. меду

Для основи:

  • 1,5 склянки борошна
  • 100 г – вершкового масла
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

1. Для основи борошно просійте разом з сіллю, додайте нарізане кубиками масло і порубати ножем до стану хлібних крихт. Поступово, продовжуючи вимішувати, додайте 4 ст. л. крижаної води. Якщо тісто буде сухим, можна додати ще трохи води. Руками розпластайте тісто в диск, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину.

Реклама

2. Потім розкачайте тісто на злегка присипаній борошном поверхні в круг діаметром 35 см. Викладіть у форму з невисокими бортиками діаметром 28 см так, щоб були закриті дно і бортики. Видаліть надлишки тіста. Виделкою зробіть часті проколи і поставте в холодильник на 30 хвилин.

3. Застелітьсто фольгою або пергаментом, всипте суху квасолю і поставте в розігріту до 200 °С духовку на 20 хв. Видаліть квасолю і фольгу, а форму з тістом поверніть в духовку ще на 15 хв. Дайте повністю охолонути.

4. Для начинки горіхи обсмажте, постійно помішуючи, на сухій розжареній сковороді 6 хвилин. Крупно порубайте ножем. Шоколад натріть на тертці.

Реклама

5. У сотейнику з товстим дном розведіть цукор в 1/4 склянки води, поставте на невеликий вогонь і готуйте, поки цукор повністю не розчиниться. Збільште вогонь і доведіть суміш до кипіння; готуйте, поки карамель не набуде темно-бурштиновий колір, приблизно 6 хвилин.

Зніміть з вогню і дуже обережно влийте вершки (карамель буде бризкатися!). Поверніть сотейник на мінімальний вогонь і готуйте, помішуючи, до однорідності.

6. Додайте масло і мед, готуйте, помішуючи, 3 хвилини. Зніміть з вогню і відразу ж всипте натертий шоколад, ретельно перемішайте. Додайте горіхи, ще раз перемішайте і викладіть начинку на тісто. Розрівняйте поверхню, дайте охолонути до кімнатної температури, потім переставте в холодильник мінімум на 3 години, а краще на ніч.

7. Подавайте шоколадно-горіховий торт з кавовими напоями домашнього приготування. Його можна прикрасити збитими вершками і м'ятою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати крем-брюле.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти