Дієта після посту: табу на майонез, всю смажену і солону їжу

Потрібно вживати "вчорашній" паску, відмовитися від кави і дробно харчуватися

З медичноїточкизору ,дляумовноздорової людинипіст -справа корисна( навіть у повсякденному життілікарі рекомендуютьвлаштовувати раз на10дніврозвантажувальні дні ) .Однак ідляздоровихлюдей ,які трималипост , поверненнядо звичайного раціонумає бути поступовим ,пише  DELFI.ua

Отже, головне правило в Великдень – дотримуємося помірності.

1. Великодній стіл

Незважаючи на те, що яйця – легкий для перетравлення тваринний білок, не варто на них налягати. У Великдень краще обмежитися одним з'їденим яйцем – цього цілком достатньо, щоб повернути в раціон тваринну їжу, не сильно навантажуючи шлунок. Паска, як і решта випічки, на великодньому столі повинна бути вчорашньою (свіжу їсти не можна), а хворим на холецистит краще взагалі відмовитися від здобних виробів. Без побоювання можна з'їсти невелику кількість сирної паски, спиртне краще повністю виключити.

2. М'ясо і риба

Білковий раціон слід розширювати поступово. В ідеалі – починати їсти м'ясо краще на 3-4 день після закінчення посту. Слідом за яйцями на вашому столі можуть з'явитися нежирні дієтичні продукти – відварна курка або яловичина (смаженого уникайте). Підійдуть і парові котлети. Любителям риби перший час варто дотримуватися страв, приготованих з тріски або судака. Не забудьте про спеції і пряну зелень (петрушку, кріп, цибуля) – вони допоможуть засвоєнню важкої білкової їжі.

3. Овочі та фрукти

Після закінчення посту не варто відмовлятися від корисної звички вживати в їжу велику кількість клітковини. Продовжуйте посилено поглинати овочі та крупи, особливо це актуально для тих, у кого є захворювання шлунково-кишкового тракту.

4. Кисломолочні продукти

Сир, йогурти, кефір допоможуть підготувати організм до звичної їжі. Випивайте на ніч склянку кефіру або Біфідок – це корисно для кишечника.

5. Масло і соуси

Цілком природно і зрозуміло пристрасне бажання нарешті залити овочі великою порцією майонезу. Але не варто поспішати. У перший час (хоча б протягом тижня після посту) продовжуйте заправляти салати рослинним маслом і утримайтеся від оцту і майонезу.

6. Напої

Всі дієтологи сходяться на думці, що при виході з посту один з найважливіших моментів – це пиття. Вживайте якомога більше соків, компотів і вітамінних морсів. Щоб стимулювати травлення, як аперитив (особливо перед вживанням білкового страви) можна випити келих червоного вина.

7. Табу

Щоб не підірвати підвищеним навантаженням шлунково -кишковий тракт, в перші дні після Пасхи уникайте наступних продуктів:

Чіпси, солоні горішки, печиво;

Смажене, солоне і мариноване;

Вермішель і картоплю швидкого приготування, бульйонні кубики;

Цукерки, згущене молоко, борошняні солодощі;

Кава, газовані напої;

Гриби (у великій кількості).

8. Харчуйтеся дрібно

Не наїдайтеся. Приймайте їжу маленькими порціями кожні 2-3 години. Це допоможе більш рівномірно розподілити навантаження на шлунково-кишковий тракт, а значить, уникнути тяжкості і нетравлення
.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти