Помідори і огірки в даний час доступні в свіжому вигляді і коштують недорого , але вже через місяць кількість вітамінів в них істотно знизитися в результаті тривалого зберігання або через вирощування в теплицях .
Імпортні овочі нерідко зривають напівстиглими , щоб продовжити терміни їх зберігання і полегшити транспортацію товару . Зрозуміло , такі плоди не встигли набрати потрібної кількості вітамінів .
Щоб убезпечити себе хоча б частково від нітратів , гарненько помийте овочі з використанням щітки . Після цього обдайте їх окропом . Прибрати близько третини нітратів з плодів можна , якщо замочити їх хвилин на 30 , ще дієвіше – додати в воду трохи аскорбінової кислоти . Несезонні плоди бажано очищати і обов'язково зрізати місце , яким вони кріпилися до стебла .