Печінка -другий важливийпіслясерцяорган ,який фільтруєі очищаєкров.Якщо випомітилитакі симптоми ,як зниженняімунітету ,депресія ,апатія ,втомаі безсоння ,темні колапід очима ,тьмяний коліршкіри- всеце може говоритипро засміченняпечінки.Томутакжиттєвоважливо їїочищати.Найкращий часдляцього -весна ,пише "Домашний очаг". Пропонуємовамшість порад ,як привестипечінка впорядоквдомашніх умовах.
1. Пийте чисту воду,додаючинаодин стакансік половинилимона.Лимоннийсікстимулюєпечінку навикидтоксинів ,аводавиводитьцішлакичерез вивідну систему.
2. Їжте часник та цибулю.Це можене сподобатисявашимрідним іблизьким , а отдля печінкице будесаме те, що треба.Цибуля ічасникмістять такірослинніпоживні речовини ,які розщеплюютьжиріз відкладеньворганізмі ,атакож сприяютьвиведеннюбактерій ігрибківз організму.
3. Пийте чай із розторопші плямистої (також називаєтьсямар’їнчортополох )або додавайтеу водуекстракт зцієї рослини.Розторопшаміститьсилімарин ,який не тількизахищає клітинипечінки відотрут ,а йзапобігає руйнуваннюглютатіона( антиоксиданту ,що забезпечуєвиведення токсинівз печінки).
4. Їжтеовочі та фрукти ,багатіна вітамін С:брокколі ,болгарський перець ,полуниця ,спаржа , цвітна капуста ,лимони ,капуста ,шпинат ,зеленийгорошок ,апельсини ,грейпфрути ,помідори ,малина ,селера ,м'ята ,петрушкатощо.Що більше ,то краще(ще краще- все всирому вигляді).
5. Їжтелистя кульбабивбудь-якомувигляді(чай ,салат ,сік ,суп тощо).Звичайно ,не вартозриватиїх у найближчомуміському парку ,але якщо виу себенадачі або наекологічночистомулузі ,то незібратицілющелистя -простогріх.
6. Навчіться готувати індійські страви,не тільки тому ,що вони дужесмачні ,але й тому ,що одним із основних інгредієнтівв індійській кухнієкуркума .Куркумауповільнюєзапальні процесиворганізмі ізахищає печінкувід пошкодженьвільнимирадикалами.