Як найкраще заварювати каву: науковий відповідь

Хіміки використовували зерна середньої і темного обсмаження, грубого і середнього помелу

Заварювання кави холодним способом призводить до підвищеного рівня концентрації кофеїну в напої.

Це з'ясували хіміки з Університету Томаса Джефферсона в США, опублікував свою роботу в Scientific Reports.

Реклама

Під час дослідження вчені вивчили чотири види кави. Напої порівняли з допомогою традиційного заварювання окропом і холодним способом (приготування займає від 10 годин до доби при воді кімнатної температури).

Вчені використовували зерна середнього і темного обсмаження, грубого і середнього помелу.

Вони порівняли хімічний склад одержані напоїв і прийшли до висновку, що при холодному заварюванні кави, наприклад, темного обсмаження і грубого помелу, виділяється 1000 міліграм кофеїну на літр напою. А при приготуванні кави окропом концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграм.

Реклама

Раніше сайт "Сегодня" з'ясовував, як зберігати каву в домашніх умовах: важливі моменти. Зерна кави швидко втрачають свій аромат при неправильному зберіганні.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти