Заварювання кави холодним способом призводить до підвищеного рівня концентрації кофеїну в напої.
Це з'ясували хіміки з Університету Томаса Джефферсона в США, опублікував свою роботу в Scientific Reports.
Під час дослідження вчені вивчили чотири види кави. Напої порівняли з допомогою традиційного заварювання окропом і холодним способом (приготування займає від 10 годин до доби при воді кімнатної температури).
Вчені використовували зерна середнього і темного обсмаження, грубого і середнього помелу.
Вони порівняли хімічний склад одержані напоїв і прийшли до висновку, що при холодному заварюванні кави, наприклад, темного обсмаження і грубого помелу, виділяється 1000 міліграм кофеїну на літр напою. А при приготуванні кави окропом концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграм.
Раніше сайт "Сегодня" з'ясовував, як зберігати каву в домашніх умовах: важливі моменти. Зерна кави швидко втрачають свій аромат при неправильному зберіганні.
Читайте також:
- Три рецепта "зимової" кави, які легко приготувати вдома
- Новий кавовий хіт: в Лондоні готують капучіно з селфі
- Як зберігати каву в домашніх умовах: важливі моменти
- Підліток створює неймовірні 3D напої, які навіть шкода пити
- В який час доби найкраще пити каву – відповідь дієтолога
- Вчені назвали ще одну корисну властивість кави