Часте вживання гарячих напоїв створює підвищений ризик виникнення раку стравоходу.
Про це заявили вчені, проаналізувавши близько тисячі наукових публікацій, присвячених двом десяткам різних типів раку.
За їхніми даними, небезпечною температурою вчені назвали 65°C. Автори відзначають, що в кафе і ресторанах рекомендована температура подачі кави вище – приблизно 82-85°C.
Разом з тим, дослідники присвоїли вживання гарячих напоїв таку ж категорію небезпеки, як вживання смажених продуктів і продуктів з переробленого м'яса.
Читайте також:
- Синє світло робить людей розумнішими – дослідження
- Що слухають українці: ТОП улюблених музичних напрямків в Україні
- Instagram робить людей щасливішими – вчені
- Люди здатні впізнати злочинця по запаху його поту – дослідження
- Як позначається на дитині вага матері під час вагітності – дослідження
- Мігрень підвищує ризик передчасної смерті у жінок – дослідження
- Стало відомо, що робить людину мудрою
- Успішність працівника можна визначити по використовуваному браузеру – дослідження