Два рецепти вишуканих ресторанних страв для міжсезоння

Каре баранчика з гороховим пюре і грибне рагу з яйцем

Уміжсезоннячастозмінюєтьсянастрій .Дляйогопідняттяхтосьпідевресторан ,деможнарозслабитисяіпобалуватисебевишуканимистравами ,алеєлюдихитріші ,якіівдомаможутьприготуватишикарну вечерю ." Сегодня"попросилашеф- кухарівстоличногоресторануLa VerandaРадекаДавидаіТомашаФріштенскіподілитисяцікавимирецептами .Доведетьсятрохиповозитися ,алезатеїжабудепо- справжньомунезвичайною .

КАРЕ БАРАНЧИКА І ПЮРЕ З ГОРОШКУ

Реклама

new_image2_485

Інгредієнти (на 4 порції):

Каре баранчика 800 г
Рослинна олія 50 г
Яєчний білок 2 шт.
Сіль, чорний перець за смаком


Для трав'яної крусти:

Панірувальні сухарі 100 г
Петрушка 30 г
Шніт-цибуля 10 г
Кінза 10 г
Часник 2 зубчики

Для пюре з зеленого горошку:

Зелений горошок свіжоморожений 300 г
Оливкова олія 40 г
Цибуля ріпчаста 60 г
Часник 15 г
Курячий бульйон 140 г

Для печеного часнику зі шпинатом:

Часник 8 зубчиків
Молоко 200 г
Олія рослинна 40 г
Листя шпинату 240 г


Для тим'янового соусу:

Деміглас з баранини 400 г
Рослинна олія 10 г
Вершкове масло 20 г
Чебрець за смаком

Приготування (1 година):

Для трав'яної крусти гарненько подрібнюємо в блендері всі інгредієнти разом. Каре баранчика солимо, перчимо, обвалюють в яєчних білках і паніруємо в трав'яну крусту. Підсмажуємо на розпеченій сковороді на рослинному маслі з усіх боків і допікаємо в духовці при 160 градусах протягом 10 хвилин.

На оливковій олії підсмажуємо дрібно нарізану цибулю до розм'якшення. Додаємо часник, курячий бульйон і доводимо до кипіння, кладемо горошок, проварюємо 3 хвилини. Подрібнюємо в блендері до однорідної маси і перетираємо через дрібне сито, солимо. Ємність з пюре кладемо в воду з льодом, щоб не втратило зелений колір.

Далі зубчики часнику відварюємо в молоці до розм'якшення. Промиваємо в холодній воді і підсмажуємо на олії до золотистого кольору. Листя шпинату швидко обсмажуємо на рослинному маслі, солимо.

Для соусу на рослинному маслі обсмажуємо чебрець, додаємо Деміглас (соус, який готується з кісток, м'яса, овочів, трав і спецій) і варимо до 150 м. Проціджуємо через сито, додаємо вершкове масло і доводимо до смаку сіллю.

ГРИБНЕРАГУЗЯЙЦЕМ, КАРТОПЛЕЮ І КРОПОМ

Реклама

new_image_449


Інгредієнти (на 4 порції):

Для грибного рагу:

Вершкове масло 50 г
Вершки (18%) 75 г
Цибуля ріпчаста 100 г
Печериці 150 г
Шиітакі 100 г
Вино біле 80 г
Картопля очищена, порізана кубиками 200 г
Курячий бульйон 200 г
Часник рубаний 15 г
Сіль, перець білий мелений, кмин мелений за смаком

Для яєць:

Олія рослинна (краще використовувати олію після смаження грибів)

Кропове масло:

Листя кропу 20 г
Оливкова олія 60 г

Приготування (40 хв):

На вершковій олії підсмажуємо цибулю, порізану дрібними кубиками, до розм'якшення. Додаємо часник і трохи підсмажуємо. Додаємо гриби, нарізані на дрібні шматочки, солимо, перчимо, трохи підсмажуємо. Заливаємо білим вином і повністю його випаровуємо.

Додаємо картоплю, курячий бульйон і на повільному вогні варимо до розм'якшення картоплі. В кінці заливаємо вершки, даємо закипіти і доводимо до смаку сіллю, перцем і меленим кмином. Знімаємо з плити і додаємо дрібно рубаний кріп.

Після цього готуємо яйце. Беремо невелику миску і викладаємо зсередини харчовою плівкою. Плівку змащуємо маслом і розбиваємо туди яйце, не пошкодивши жовток. Плівку збираємо і випускаємо зайве повітря, акуратно зв'язавши ниткою. Яйце варимо 5 хвилин в киплячій воді. Потім акуратно перерізуємо ножицями верхівку плівки і дістаємо яйце.

Далі наливаємо в миску оливкову олію, додаємо листя кропу і гарненько перебиваємо ручним блендером. Проціджуємо через дрібне сито.

Для подачі в глибоку тарілку викладаємо грибне рагу, зверху кладемо яйце, по колу наливаємо укропну олію і прикрашаємо свіжим кропом.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти