Дев'ять продуктів, які нас вбивають

Тема шкідливих продуктів, яка розтиражована в Мережі незліченну кількість разів, сьогодні особливо актуальна

Свіжі новини рясніють повідомленнями про те, що вчені офіційно підтвердили серйозну шкоду перероблених м'ясних продуктів – таких, як ковбаса, шинка і бекон, пише "Ортодокс".

Науковий висновок, обгрунтований на сотнях досліджень, які проводилися протягом 20 років, говорить, що всі різновиди ковбас, шинок, а також солоного і копченого м'яса призводять до серйозних захворювань, зокрема – до розвитку раку, що підтверджує офіційну заяву Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (World Health Organization або WHO). Грунтуючись на результатах наукових експериментів, онкологічне відділення WHO тепер відносить продукти з червоного і переробленого м'яса до класу канцерогенних (що провокують рак прямої кишки, а також рак передміхурової та підшлункової залоз), стверджуючи, що вживання всього 50 г шинки щодня здатне збільшити ризик захворювання на 18%.

Реклама

1. Сирокопчені ковбаси
Отже, з жовтня 2015-го слово "ковбаса" офіційно зміцнюється в статусі канцерогенного продукту, хоча вже давно є синонімом всього шкідливого, далекого від принципів здорового харчування. Що стосується конкретно сирокопчених ковбас, то небезпека тут ще й в тому, що їх давно ніхто не коптить. Сьогодні виробники використовують коптильні рідини, в яких міститься все той же небезпечний для здоров'я формальдегід. Втім, варені ковбаси не сильно корисніші – їх виготовляють з геномодифікованої сої.

2. Арахіс
Так, так, ви даремно думаєте, що це безпечний продукт рослинного походження. Деякі навіть наївно вважають, що арахіс, як і горіхи, корисний. Розчаруємо вас – без імплантації гена петунії він не зберігається, а це страшно отруйна речовина. Для прикладу: комахи арахіс не їдять.

3. Червона ікра
У первозданному вигляді і в малих дозах червона ікра навіть корисна. І напевно десь в Норвегії хтось і отримує її такою – свіжою, малосоленою, з усіма Омега-3 та іншими приємними компонентами в складі. Але підступ в тому, що червона ікра зберігається дуже недовго – і термін її життя коротший за час транспортування з тих місць, звідки вона родом. Виходи два – сильно солити продукт або заморожувати. Але є і третій – дуже поширений варіант – додавати уротропін або лимонну кислоту. На виході виходить формальдегід. Словом, якщо вам попалася "слабосолена ікра", не вірте – це отрута. Якщо виробник чесно попереджає, що ікра сильно солона і морожена, буде безпечніше – не смачно, але хоча б не смертельно шкідливо.

Реклама

4. Льодяники
Раніше це був продукт, який сьогодні назвали б "еко", а зараз барбарис та інші льодяники жоден виробник не візьметься робити без найсильніших хімічних есенцій, бо інакше не рентабельно. У мережі популярний експеримент: пропонують злегка змочену цукерку залишити на скатертині і подивитися, що станеться. За кілька годин барбарисками прожже скатертину наскрізь, разом з лаком. Не треба мати бурхливу фантазію, щоб зрозуміти, що станеться з вашим шлунком.

5. Шпроти
Свідомі виробники не приховують від своїх громадян, що в продукті міститься канцерогенна речовина бензопірен, яка накопичується в організмі і може призвести до летальних наслідків. Експертні структури то вводять заборону на подібні шпроти, то скасовують її. А менш небезпечними вони від цього не стають.

6. Молоко (тетрапак)
Ми вже встигли забути, як виглядає і яке на смак молоко, яке псується миттєво. Реалії нашого життя такі, що пастеризоване молоко зберігається в холодильнику у відкритому вигляді тижнями, і альтернативи йому ми не бачимо. Фахівці стверджують: якщо молоко зберігається до 2 тижнів, то це ще сумісно з життям, а якщо більше – значить в упаковці продукту є антибіотики. Висновки робіть самі.

Реклама

7. Кавун
Раніше кавуни з'являлися на прилавках не раніше кінця серпня. Сьогодні вони доступні круглий рік, і число отруєнь, які виникають з цього приводу, зростає в міру того, як нерозуміючі споживачі тішать себе надією не отруїтися вирощеним на хімії кавуном.

8. Курятина
Чи любите ви куряче м'ясо так, як любимо його ми? А чи знали ви, що сьогодні на прилавках представлено тільки м'ясо бройлерів, яких ну ніяк не можна виростити без гормонів росту? Нещасні курчата одержують величезну кількість жіночих гормонів, включаючи прогестеронові, а тому їх м'ясо стає дуже небезпечним – особливо для чоловіків.

9. Солодка газована вода

Солодкі газовані напої – це мікс цукру, хімії і газів. Убивчий коктейль максимально швидко розподіляє по організму шкідливі речовини і миттєво викликає отруєння, яке ми не завжди можемо діагностувати. Відомий факт – кока-кола, наприклад, позбавляє від залишків вапна та іржі. Що вона зробить з вашим шлунком? Правильно – роз'їдає його стінки, а також містить небезпечну для здоров'я концентрацію цукру на кожні 100 мл. Втім, соки в пакетах не менш шкідливі. Натуральними їх називають тільки виробники, завдяки випадку уникли покарання правосуддя за безцеремонне спотворення факту "натуральності" – насправді це чиста хімія.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти