Свіжі новини рясніють повідомленнями про те, що вчені офіційно підтвердили серйозну шкоду перероблених м'ясних продуктів – таких, як ковбаса, шинка і бекон, пише "Ортодокс".
Науковий висновок, обгрунтований на сотнях досліджень, які проводилися протягом 20 років, говорить, що всі різновиди ковбас, шинок, а також солоного і копченого м'яса призводять до серйозних захворювань, зокрема – до розвитку раку, що підтверджує офіційну заяву Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (World Health Organization або WHO). Грунтуючись на результатах наукових експериментів, онкологічне відділення WHO тепер відносить продукти з червоного і переробленого м'яса до класу канцерогенних (що провокують рак прямої кишки, а також рак передміхурової та підшлункової залоз), стверджуючи, що вживання всього 50 г шинки щодня здатне збільшити ризик захворювання на 18%.
1. Сирокопчені ковбаси
Отже, з жовтня 2015-го слово "ковбаса" офіційно зміцнюється в статусі канцерогенного продукту, хоча вже давно є синонімом всього шкідливого, далекого від принципів здорового харчування. Що стосується конкретно сирокопчених ковбас, то небезпека тут ще й в тому, що їх давно ніхто не коптить. Сьогодні виробники використовують коптильні рідини, в яких міститься все той же небезпечний для здоров'я формальдегід. Втім, варені ковбаси не сильно корисніші – їх виготовляють з геномодифікованої сої.
2. Арахіс
Так, так, ви даремно думаєте, що це безпечний продукт рослинного походження. Деякі навіть наївно вважають, що арахіс, як і горіхи, корисний. Розчаруємо вас – без імплантації гена петунії він не зберігається, а це страшно отруйна речовина. Для прикладу: комахи арахіс не їдять.
3. Червона ікра
У первозданному вигляді і в малих дозах червона ікра навіть корисна. І напевно десь в Норвегії хтось і отримує її такою – свіжою, малосоленою, з усіма Омега-3 та іншими приємними компонентами в складі. Але підступ в тому, що червона ікра зберігається дуже недовго – і термін її життя коротший за час транспортування з тих місць, звідки вона родом. Виходи два – сильно солити продукт або заморожувати. Але є і третій – дуже поширений варіант – додавати уротропін або лимонну кислоту. На виході виходить формальдегід. Словом, якщо вам попалася "слабосолена ікра", не вірте – це отрута. Якщо виробник чесно попереджає, що ікра сильно солона і морожена, буде безпечніше – не смачно, але хоча б не смертельно шкідливо.
4. Льодяники
Раніше це був продукт, який сьогодні назвали б "еко", а зараз барбарис та інші льодяники жоден виробник не візьметься робити без найсильніших хімічних есенцій, бо інакше не рентабельно. У мережі популярний експеримент: пропонують злегка змочену цукерку залишити на скатертині і подивитися, що станеться. За кілька годин барбарисками прожже скатертину наскрізь, разом з лаком. Не треба мати бурхливу фантазію, щоб зрозуміти, що станеться з вашим шлунком.
5. Шпроти
Свідомі виробники не приховують від своїх громадян, що в продукті міститься канцерогенна речовина бензопірен, яка накопичується в організмі і може призвести до летальних наслідків. Експертні структури то вводять заборону на подібні шпроти, то скасовують її. А менш небезпечними вони від цього не стають.
6. Молоко (тетрапак)
Ми вже встигли забути, як виглядає і яке на смак молоко, яке псується миттєво. Реалії нашого життя такі, що пастеризоване молоко зберігається в холодильнику у відкритому вигляді тижнями, і альтернативи йому ми не бачимо. Фахівці стверджують: якщо молоко зберігається до 2 тижнів, то це ще сумісно з життям, а якщо більше – значить в упаковці продукту є антибіотики. Висновки робіть самі.
7. Кавун
Раніше кавуни з'являлися на прилавках не раніше кінця серпня. Сьогодні вони доступні круглий рік, і число отруєнь, які виникають з цього приводу, зростає в міру того, як нерозуміючі споживачі тішать себе надією не отруїтися вирощеним на хімії кавуном.
8. Курятина
Чи любите ви куряче м'ясо так, як любимо його ми? А чи знали ви, що сьогодні на прилавках представлено тільки м'ясо бройлерів, яких ну ніяк не можна виростити без гормонів росту? Нещасні курчата одержують величезну кількість жіночих гормонів, включаючи прогестеронові, а тому їх м'ясо стає дуже небезпечним – особливо для чоловіків.
9. Солодка газована вода
Солодкі газовані напої – це мікс цукру, хімії і газів. Убивчий коктейль максимально швидко розподіляє по організму шкідливі речовини і миттєво викликає отруєння, яке ми не завжди можемо діагностувати. Відомий факт – кока-кола, наприклад, позбавляє від залишків вапна та іржі. Що вона зробить з вашим шлунком? Правильно – роз'їдає його стінки, а також містить небезпечну для здоров'я концентрацію цукру на кожні 100 мл. Втім, соки в пакетах не менш шкідливі. Натуральними їх називають тільки виробники, завдяки випадку уникли покарання правосуддя за безцеремонне спотворення факту "натуральності" – насправді це чиста хімія.
Читайте також: