— Якщо основою фруктового чаю служить чорний , зелений або білий чай , то потрібно спочатку заварити і дати настоятися останньому , а потім додати фруктовий купаж на свій смак . Такий напій чудово втамовує спрагу , знімає втому і тонізує організм .
10 рецептів фруктового чаю
Грушевий чай с жасмином

1-2 невеликі груші подрібніть за допомогою блендера. Заваріть жасминовий чай (2 чайні ложки на 0,5 літра води).
Додайте в нього грушеве пюре, сік половини лимона і паличку кориці. Дайте настоятися протягом 10-15 хвилин.
Ананасово-цитрусовий мікс
Заваріть міцний чорний чай (0,5 літра води на 2-3 чайні ложки чаю). Процідіть. Коли чай охолоне, змішайте з половиною склянки ананасового соку і такою ж кількістю апельсинового соку.
Додайте пару столових ложок соку лайма, а також його свіжі часточки і гілочки м'яти. При бажанні можна додати цукор.
Ягідний мікс
Ягоди розімніть і змішайте з будь-яким фруктовим пюре (3-4 столові ложки) і медом (2-3 столові ложки). Ягідну суміш залийте гарячою водою і залиште настоюватися на 5 хвилин.
М'ятний чай
Листя м'яти злегка розімніть, щоб дали сік, додайте столову ложку зеленого чаю і залийте окропом. Пропорції – виходячи з бажаного обсягу напою.
Такий чай можна пити гарячим або охолодженим. Також можна додати трохи меду і свіжих гілочок м'яти і пити з льодом.
Ромашковий чай з полуницею
Заваріть ромашковий чай (2 столові ложки сухого збору ромашки на 0,5 літра води). Додайте в нього 2-3 кружальця апельсина. Накрийте кришкою і дайте настоятися.
Коли охолоне, поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Перед подачею процідіть чай, додайте нарізану на великі часточки полуницю і цукор.
Персиковий чай
Заваріть білий чай. Процідіть і дайте охолонути. Потім змішайте його з половиною склянки персикового соку. Додайте нарізані свіжі персики. Поставте напій в холодильник на кілька годин.
Полунично-манговий чай
Заваріть 0,5 літра чорного ароматизованого чаю зі смаком полуниці (можна з пакетиків). Поки він гарячий, розтопіть в ньому 3 столові ложки меду.
У остиглий напій додайте крупно нарізану полуницю (5-6 штук) і манго (1-2 плоди). Поставте його на кілька годин в холодильник. Пийте з льодом і гілочками м'яти.
Кавуновий чай
0,5 літра міцного чорного чаю змішайте зі склянкою кавунового соку з м'якоттю. Залиште охолоджуватися на 1,5-2 години. Перед подачею додайте нарізаний великими скибочками кавун і прикрасьте гілочкою свіжого базиліку.
Каркаде
Зробіть 0,5 літра каркаде (це чай з квіток китайської троянди – гібіскусу). Додайте цукор за смаком.
Пити можна відразу гарячим, а можна, коли охолоне, влити склянку яблучного сидру і додати часточки свіжого лимона з льодом.
Чай з чорною смородиною і лимоном
0,5 склянки свіжого лимонного соку доведіть до кипіння разом зі смородиною. Варіть протягом 5 хвилин, протріть ягоди через сито.
Пюре змішайте з 500 мілілітрами чорного чаю. Додайте цукор, лід і свіжі ягоди смородини. Прикрасьте цедрою лимона і насолоджуйтеся.