Діти давно просять вас спекти їм кексік або пиріг? Ми пропонуємо вашій увазі рецепти солодкої випічки до чаю, не надто складні у приготуванні.
Шоколадні капкейки
Фото: jannoon028 / Freepik
Складові:
Для тіста:
- Вершкове масло – 150 г
- Цукор – 150 г
- Молоко – 100 мл
- Какао-порошок – 5 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Борошно – 225 г
Для крему і прикраси:
- Вершковий сир – 150 г
- Вершкове масло – 50 г
- Ванільний екстракт 1 ч.л.
- Цукрова пудра
- Блакитний харчовий барвник
- Цукрові намистини
Приготування капкейків:
1. У каструлі змішати масло, какао, цукор, молоко. Довести до кипіння, зняти з вогню і остудити. Додати яйця, перемішати. Всипати просіяне з розпушувачем борошно, замісити тісто.
2. Форми для кексів трохи змастити маслом, наповнити тестом на 2/3. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 20-25 хвилин. Остудити.
3. Збити вершковий сир до однорідної маси. Додати м'яке масло і збивати до гладкості. Додати ванільний екстракт, цукрову пудру і барвник, збивати ще 2-3 хвилини. Наповнити кремом кондитерський мішок і видавити на кекси. Прикрасити цукровими намистинами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Слойки з яблуками
Складові:
- Листкове тісто – 250 г
- Велике яблуко – 1 шт.
- Цукор – за смаком
- Кориця – до смаку
- Молоко – для змазування
- Цукрова пудра – для посипання
Приготування:
1. Тісто розморозити і розкачати, розрізати на трикутники або квадрати.
2. Яблука почистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти фрукти на тісто, посипати цукром і корицею.
3. Сформувати конвертики, змастити їх молоком. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин. Остудити і посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом французького татена з яблуками та карамеллю. Ми також писали,
як приготувати торт з апельсиновою начинкою.
Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк з корицею: